Jucatoarea de tenis Simona Halep a declarat, miercuri, dupa ce a reusit accederea in sferturile de finala la Guangzhou (China), ca este fericita pentru ca a ajuns in aceasta faza a competitiei, dar si pentru ca a reusit sa joace foarte bine, informeaza wtatennis.com, potrivit Mediafax.

Simona HalepFoto: usopen.org

Simona Halep s-a calificat in sferturile de finala, dupa ce a trecut in optimi de sportiva ungara Timea Babos, locul 76 WTA, scor 6-4, 6-0, in 66 de minute.

"Am jucat un tenis bun. In primul set, ea a evoluat bine, dar al doilea a fost mai usor pentru mine, pentru ca am reusit puncte bune in momente importante. Sunt foarte fericita ca am ajuns in sferturi", a afirmat numarul 2 mondial.

Halep a fost intrebata daca prefera sa joace in sesiunea de dimineata sau de seara: "Am jucat si dimineata si seara saptamana asta, cred ca seara este mai bine, pentru ca soarele nu mai arde si este putin mai racoare. Totusi, inca este mare umiditate".

Simona Halep se asteapta la un meci greu in sferturi, contra Denisei Allertova, pe care nu a mai intalnit-o pana acum: "Nu stiu multe despre ea. Nu am mai jucat contra ei. Dar ma astept la un meci greu, pentru ca toate jucatoarele prezente aici sunt puternice. Voi incerca sa raman concentrata si sa joc cat mai bine".

Denisa Allertova este bucuroasa ca are sansa de a juca impotriva numarului doi mondial. "Sunt foarte fericita ca am sansa sa joc cu Halep, este o sportiva uimitoare. Este numarul 2 mondial, asa ca voi lupta pentru fiecare punct, asa cum am facut astazi", a spus sportiva ceha.

Simona Halep si Denisa Allertova se vor intalni, joi, in sferturi, in primul meci al sesiunii de seara de pe terenul central, de la ora 14.00 (19.00 ora locala).