Sotia presedintelui Romaniei, Carmen Iohannis, a premiat duminica seara mai multi copii prezenti la turneul de tenis "Sibiu Open", prilej cu care a recunoscut ca atat ea, cat si Klaus Iohannis sunt fani ai Simonei Halep si urmaresc meciurile jucatoarei de cate ori au ocazia.

Klaus si Carmen Iohannis, la meciul de Cupa DavisFoto: Agerpres

"Suntem mandri de Simona. Ne dorim sa avem cat mai multe 'Simone' in lumea tenisului si sper ca acest turneu sa aduca tenisul in prim-plan si cati mai multi parinti sa isi indrume parintii catre tenis", a declarat Carmen Iohannis, citata de Agerpres.

Intrebata de corespondentul Agerpres daca urmareste transmisiile televizate de la meciurile Simonei Halep, Carmen Iohannis a raspuns: "Cand pot, da. In casa, cu sotul, ne uitam amandoi".

Practicanta a tenisului de putin timp, Carmen Iohannis a declarat ca "nu este avansata, dar persevereaza in acest sport".

"Nu sunt avansata, dar perseverez. Important in sport este sa perseverezi si nu neaparat sa castigi, participarea conteaza. (...) Imi da o stare de bine si ma simt foarte bine, ca orice alt sport", a explicat sotia presedintelui Iohannis.

Carmen Iohannis ii indeamna pe parinti sa isi incurajeze copiii sa faca sport.

"Mi-as dori ca multi copii sa inceapa cu tenisul sau cu orice alt sport. Sportul este foarte important pentru toata lumea si ar trebui sa se scrie cu litere de tipar si in inimile noastre pentru ca ne aduce bucurie si ne face sa ne simtim mult mai bine", a spus Carmen Iohannis.

Aflata duminica pe terenul de tenis al Clubului Pamira, unde are loc turneul "Sibiu Open", organizat de finul sau, Marius Vecerdea, Carmen Iohannis i-a sfatuit pe copii sa practice sportul, mai ales tenisul. Aici este locul unde obisnuieste sa joace tenis si presedintele Klaus Iohannis, de fiecare data cand vine la Sibiu.

"Sper ca de acum incolo sa va placa cat mai mult tenisul, sa veniti tot mai des pe terenul de tenis si sa participati la cat mai multe evenimente sportive si sa nu uitati ca sportul este un hobby pentru toata lumea si unul din cele mai frumoase hobby-uri. Felicitari si succes in continuare", a spus celor o suta de copii prezenti la festivitatea de premiere, Carmen Iohannis.