​Simona Halep, locul 2 WTA, a notat, pe contul sau de Twitter, ca se bucura mult pentru succesul obtinut de Flavia Pennetta la US Open si a mentionat ca sportiva din Italia a meritat sa fie castigatoarea turneului de Grand Slam.

Flavia Pennetta a castigat US OpenFoto: usopen.org

"Ma bucur mult pentru tine, Flavia Pennetta. Meriti sa fii campioana la US Open, ai jucat extraordinar in aceste doua saptamani", a spus Simona Halep, jucatoare care a fost invinsa de Pennetta in semifinalele de la US Open.

Jucatoarea italiana Flavia Pennetta, locul 26 WTA, a invins-o, sambata, cu scorul de 7-6 (4), 6-2, pe compatrioata sa Roberta Vinci, numarul 43 mondial, si a castigat US Open, cea mai importanta performanta a carierei sale.

La US Open 2015, Roberta Vinci si Flavia Pennetta au produs surpriza anului in tenisul feminin, invingandu-le in semifinale pe sportivele clasate cel mai bine in ierarhia WTA, Serena Williams, locul 1, respectiv Simona Halep, locul 2. Printre adversarele Flaviei Pennetta la editia din acest an a US Open s-a numarat si Monica Niculescu, pe care italianca a invins-o in turul doi, sustine Mediafax.