Roberta Vinci a oferit una din cele mai mari surprize din acest an in tenisul de camp feminin, jucatoarea din Italia (locul 43 WTA) reusind sa o invinga pe Serena Williams (liderul mondial) in semifinalele de la US Open. In urma acestui succes, Roberta i-a interzis Serenei visul de a castiga toate turneele de Grand Slam dintr-un an (Marele Slam).

Roberta VinciFoto: usopen.org

In varsta de 33 de ani, Serena era foarte aproape de a bifa Marele Slam, performanta care a fost reusita ultima data de Steffi Graf, in 1988.

De asemenea, daca s-ar fi impus la US Open, Serena ar fi egalat-o pe Steffi Graf la numarul de turnee de Grand Slam castigate de-a lungul carierei (n.r. 22).

"Este uimitor, sunt in finala, am invins-o pe Serena la New York, regret, prieteni, dar pentru mine este un moment minunat. Am cautat sa joc fiecare punct pana la capat. Serena este formidabila, dar eu am trait momentul de varf al carierei. Mi-am spus, , asta e secretul, cred. Presiunea a fost foarte mare. Pune mingea in teren si apoi alearga, asta a fost in capul meu... sa lovesc mingea si sa alerg. Imi pare rau pentru America, pentru Serena, dar e ziua mea, trebuie sa ma bucur de ea" - Roberta Vinci.

Cifrele Robertei Vinci:

Asi: 1

Duble greseli: 3

Puncte castigate cu primul serviciu: 67%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 51%

Puncte de break castigate: 4/10(36%)

Lovituri castigatoare: 19

Greseli nefortate: 20

Total puncte castigate: 85

Distanta totala alergata: 1,79 km

Vezi aici rezumatul partidei Serena Williams vs Roberta Vinci: