Sunt întâlniri cărora li se pune o etichetă de Big Game, iar ștacheta pretențiilor se ridică mult; genul de meciuri pentru care toată lumea se oprește din treabă și trece să le vadă. Pe baza unor astfel de meciuri ești adesea evaluat, de felul în care le faci față depinde încadrarea ta, fie la foarte buni, fie la elită. Halep - Azarenka era unul dintre ele. Așteptat de doi ani, între o fostă și o actuală jucătoare de Top 3, una într-o tentativă de a-și recupera locul, cealaltă, căutând să demonstreze cui încă mai era de convins că și-l merită pe al ei. Plus o miză mare, mai mare decât un simplu loc într-o semifinală de Slam. Era în joc o calificare de care amândouă aveau nevoie pentru a-și upgrada cumva sezonul. Ce putea să nu placă la o asemenea bătălie?

Simona Halep, la US OpenFoto: usopen.org

Oh, și a livrat, și încă cum. Calitatea meciului a fost din altă ligă, justificând așteptările din jurul lui. Iar așteptările au fost satisfăcute. Două jucătoare pur-sânge, care și-au împărțit lovituri în stânga și-n dreapta vreme de trei seturi. Multe breakuri, multe întrebări puse de ambele părți, multe schimburi lungi şi retururi agresive. Plus ploaia care a adăugat și ea o filă la dosarul și așa complicat.

Simona a venit să joace. Nivelul ei a fost dintr-o altă lume față de cel arătat cu Sabine Lisicki și s-a simțit asta de la prima minge; singurul lucru în comun între cele două meciuri, bandajul care i-a acoperit piciorul stâng. De asemenea, a servit mult mai bine decât în turul precedent; serviciul i-a adus de multe ori puncte importante sau i-a dat un avantaj în schimb.

Simona, de cealaltă parte, şi-a pierdut serviciul în primul game, dar de acolo a crescut spectaculos, iar per total a fost mai clară în joc, a jucat cu nerv și clarviziune: a deschis terenul şi a făcut pasul în faţă mai des, punându-și în valoare timingul și deplasarea superioare. Două holduri la zero, la 4-1 și la 5-2, i-au dat încredere pentru cel mai important serviciu din primul set. Vika a încercat să pună ceva presiune, dar Simona a revenit de la 15-30 și a închis setul la prima minge. O secvență care avea să se repete ceva mai târziu în meci, într-un moment crucial.

Citește articolul complet pe Treizecizero.ro