Fostul lider ATP Mats Wilander a declarat ca Simona Halep are un joc inteligent si a laudat atitudinea sportivei romane la meciul cu Victoria Azarenka, din sferturile de la US Open, care i-a adus calificarea in semifinale, informeaza Mediafax. Jocul romancei a fost apreciat si de Nick Bollettieri, Virginia Ruzici si de Nadia Comaneci.

Simona HalepFoto: usopen.org

In cadrul emisiunii Game, Set & Mats pe care o realizeaza la Eurosport, Wilander a subliniat ca Halep joaca un fel de sah si se deplaseaza foarte bine.

"Ea poate fi agresiva, poate reveni, dar isi schimba jocul mai mult ca Azarenka. Belarusa joaca la fel ca Sarapova. Halep joaca ca un joc de sah, se deplaseaza bine, are o pozitie foarte buna pe teren. Simona Halep joaca un tenis foarte inteligent, iar azi a avut o atitudine mai buna, a fost pozitiva tot meciul. E bine pregatita, poate duce mult, nu e inalta, e mai scunda decat majoritarea jucatoarelor. Imi place sa ma uit la ea", a afirmat Wilander.

Bollettieri: Ce lupta!

Halep a fost felicitata si de catre unul dintre cei mai apreciati antrenori de tenis din lume, americanul Nick Bollettieri, pentru victoria obtinuta in meciul cu Victoria Azarenka, acesta comparand partida cu intalnirea dintre pugilistii Floyd Mayweather si Andre Berto.

"Ce lupta! Credeam ca urmaresc partida dintre Floyd Mayweather si Andre Berto. Jucatoarele au avut inima mare. Felicitari, Simona", a scris Bollettieri pe Twitter.

Nick Bollettieri, 83 de ani, este fondatorul academiei de tenis care ii poarta numele. Printre marii jucatori care s-au format la scoala lui din Florida se numara Monica Seles, Jim Courier, Andre Agassi, Mary Pierce, Maria Sarapova si chiar adversara Simonei Halep din finala de la Indian Wells, Jelena Jankovici.

De asemenea, surorile Serena si Venus Williams s-au pregatit la academia Bollettieri.

Kim Clijsters: Iubesc atitudinea ei!

Kim Clijsters, castigatoare de trei ori la US Open, a laudat atitudinea Simonei Halep si l-a felicitat si pe antrenorul Darren Cahill: "Ce luptatoare! Iubesc atitudinea ei!", "Darren Cahill, buna treaba", "A fost un meci extraordinar! Tenis minunat", a scris Clijsters pe Twitter, potrivit Mediafax.

De-a lungul carierei, Clijsters a castigat 41 de turnee de simplu si 11 de dublu, ocupand locul 1 in 2003, 2006 si 2011.

Ruzici: Simona si-a regasit luciditatea

Singura castigatoare din Romania a unui Grand Slam, Virginia Ruzici, actualul manager al Simonei Halep, a declarat ca aceasta a avut o revenirea extraordinara dupa intreruperea cauzata de ploaie la meciul cu Azarenka, subliniind ca jucatoarea si-a regasit luciditatea si dorinta de a castiga.

"Simona a avut o revenire extraordinara dupa intreruperea cu ploaia, si-a dat in sfarsit drumul la picioare, la brat, la minte, si-a regasit luciditatea si dorinta absoluta de a castiga. Toata echipa a facut maximum pentru ca ea sa fie astazi intr-o stare mentala perfecta", a declarat Ruzici.

Nadia Comaneci: Este foarte talentata si foarte ambitioasa

Fosta gimnasta Nadia Comaneci a sustinut-o din tribune pe Simona Halep la meciul cu Victoria Azarenka, subliniind ca ii place atunci cand jucatoarea lupta pana la sfarsit si anuntand ca va fi prezenta si la partida din semifinale cu Flavia Pennetta.

"Am reusit sa ajung la acest meci care a foarte frumos si foarte greu in acelasi timp, ea a dominat primul set absolut, si imi place tot timpul cand lupta pana la sfarsit si revine si isi arata dominarea. Voi fi prezenta si la semifinale, stau de pe o zi pe alta", a declarat Nadia Comaneci.

In momentul in care i s-a transmis ca-i poarta noroc Simonei, Nadia a raspuns: "Ea a fost cea care si-a purtat noroc, ea a jucat efectiv. Este foarte talentata si foarte ambitioasa".