Jucatoarea de tenis Simona Halep a declarat, luni, ca a avut dureri la picior si la spate in timpul meciului cu Sabine Lisicki, dar spera sa se recupereze pana la partida de peste doua zile, din sferturile de finala ale US Open, transmite Mediafax.

Simona HalepFoto: usopen.org

"Nu sunt foarte rau, nu este foarte grava problema, dar este o mica problema. Am avut o durere la picior, la muschiul stang, iar dupa aceea am avut crampe la spate si de-acolo s-a agravat si la picior. Sper sa ma recuperez, am o zi libera si sper sa dau tot ce pot in urmatorul meci", a declarat Halep corespondentului Mediafax.

Ea a precizat ca nu este vorba de o accidentare, ci doar de o problema "din cauza efortului de pe teren".

Simona Halep a castigat in mod dramatic meciul la simplu impotriva Sabinei Lisicki, in trei seturi, cu 6-7 (6), 7-5, 6-2, din optimile de finala ale US Open, dar a renuntat la cel de dublu mixt, alaturi de Horia Tecau, care urma sa aiba loc in cursul serii, impotriva cuplului Martina Hingins/Leander Paes, in sferturile de finala ale probei.

"Antrenorul mi-a spus ca trebuie sa ma opresc. Am avut o discutie si amandoi am cazut de acord. Nu e frumos din partea mea, dar Horia a inteles. Nu e frumos sa te retragi nicicand", a explicat ea.

Urmatorul meci, impotriva Victoriei Azarenka, va fi unul unul greu, a apreciat Simona Halep, dar revenirea sa spectaculoasa din meciul cu Lisicki o va motiva sa lupte pana la capat: "Imi da incredere pentru ca chiar daca nu joci cel mai bun tenis al tau, sa castigi un meci la nivelul acesta este foarte important, imi da incredere ca pot sa stau in teren concentrata si sa lupt pentru fiecare punct, indiferent daca pierd punctul respectiv sau nu. A fost o partida foarte buna pentru mine si sper sa mai am partide din astea in care sa lupt pana la sfarsit cu totul."

Halep are doar doua intalniri cu Azarenka la activ, ambele pierdute, in 2012.

Sportiva din Belarus este printre favoritele de la US Open anul acesta, desi este doar pe locul 20 in ierarhia mondiala. "Ma astept la un meci foarte greu pentru ca ea a inceput sa joace iar foarte bine si este o jucatoare buna, a fost in top", a spus Simona Halep.

Intrebata despre incurajarile primite pe toata durata meciului cu Lisicki, in special de la publicul roman din tribune, Simona Halep a afirmat ca aceste incurajari nu fac decat sa o sustina: "Intotdeauna ma sustin si vreau sa le multumesc pentru asta. Intr-adevar este impresionant ca multi romani vin la meciurile mele cam peste tot unde ma duc, am vazut ca terenul a fost plin, mi-a placut foarte mult atmosfera si ma bucur si mai mult ca am putut sa castig ca sa-i bucur pe romanii care au venit, le multumesc inca o data si astept bineinteles urmatorul tur, pentru ca va fi greu."