Tenismanul spaniol Rafael Nadal a suferit o infrangere dureroasa, vineri seara, in turul trei al turneului de la US Open, in fata italianului Fabio Fognini, dupa un incredibil meci maraton care a durat trei ore si 43 de minute. Fognini s-a impus in cinci seturi, scor 3-6, 4-6, 6-4, 6-3, 6-4, si este pentru prima data cand ibericul pierde un meci de Grand Slam dupa ce a condus cu 2-0 la seturi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Infrangerea lui Nadal, ajuns pe locul 8 mondial, incheie totodata seria de 10 ani a spaniolului in care acesta a castigat cel putin un titlu de Grand Slam pe sezon. El a pierdut anul acesta in sferturi la Australian Open si Roland Garros, apoi in turul doi la Wimbledon.

Ibericul, care a castigat doua dintre cele 14 titluri de Grand Slam ale sale la Flushing Meadows (in 2010 si 2013), nu numai ca se impusese in primele doua seturi in meciul de vineri seara impotriva lui Fognini, dar conducea si cu un break avans in setul trei, la 3-1.

Fognini, locul 32 in ierarhia ATP, a intors insa meciul in favoarea sa, imprevizibilul italian asumandu-si mult mai multe riscuri si reusind un numar incredibil de lovituri castigatoare - 70, fata de cele 30 ale lui Nadal.

Al cincilea si ultim set a fost dramatic, cu sapte break-uri consecutive. Insa, la prima sa ocazie de a inchide meciul, avand 5-4 si urmand la serviciu, Fognini nu a lasat sansa sa-i scape: el a concretizat chiar prima sa minge de meci, pe un rever ratat al lui Nadal.

Fognini l-a invins astfel de trei ori pe Nadal in 2015, dupa succesele pe zgura de la Rio si Barcelona.

Italianul il va intalni duminica, in optimile de finala, pe un alt spaniol, Feliciano Lopez, bun prieten al lui Nadal, noteaza AFP.