Romanca Simona Halep, a doua favorita a turneului de tenis US Open, care are loc la arenele Flushing Meadows din New York, a declarat dupa calificarea in runda a doua ca este pentru prima oara cand incepe asa de bine un turneu de Mare Slem, potrivit Agerpres.

Halep a trecut in doar 47 de minute de neozeelandeza Marina Erakovic, care s-a retras la scorul de 6-2, 3-0 pentru romanca, din cauza unei accidentari la genunchi.

"E prima oara cand incep bine un Grand Slam. Am facut un meci bun, am jucat foarte agresiv, am servit destul de bine si am returnat bine. Ea (Erakovic, n. red.) are un al doilea serviciu cu mult efect, greu de returnat, dar am facut un meci foarte bun, am jucat cu incredere si nu i-am permis sa isi faca jocul'', a declarat Halep, la conferinta de presa de dupa meci.

Simona nu s-a simtit prea bine la precedentele turnee de Mare Slem, pierzand in turul al doilea la Roland Garros si in primul tur la Wimbledon, dar revenirea in tara a dat rezultate, iar actualul numar doi mondial a jucat finale la Toronto si Cincinnati.

"Dupa Wimbledon am luat o pauza mai lunga si am mers la Toronto fara asteptari prea mari. Nici la Cincinnati nu m-am gandit ca ar trebui sa joc semifinale sau finala, deoarece ma simteam obosita dupa Toronto. Dar, am jucat bine si am venit la US Open cu multa incredere. Simt jocul foarte bine, dar tot nu am mari asteptari aici'', a mai spus Halep, citata de site-ul WTA.

"Joc mai bine cand simt un pic de presiune, deoarece sunt mereu concentrata. Simt presiunea, dar tot nu am asteptari, ma simt foarte bine. Ma simt mult mai bine decat m-am simtit la alte turnee de Mare Slem'', a completat Simona Halep, pentru care cel mai bun rezultat la Flushing Meadows este atingerea optimilor de finala in 2013 (invinsa de Flavia Pennetta).

Halep, care a fost finalista la Roland Garros in 2014, semifinalista anul trecut la Wimbledon si de doua ori sfertfinalista la Australian Open (2014 si 2015), va juca in turul secund cu Katerina Bondarenko (Ucraina), victorioasa in fata kazahei Iulia Putinteva cu 6-0, 6-3. Simona va juca in premiera cu Bondarenko (29 ani), jucatoare aflata pe locul 104 in lume.