Antrenorul nejucator al Rusiei, Samil Tarpisev, nu mizeaza pe Nikolai Davidenko in meciurile de simplu ale finalei Cupei Davis. Al patrulea jucator in clasamentul ATP, Davidenko va aparea doar in intalnirea de dublu, unde face pereche cu Igor Andreev, cei doi infruntand cel mai bun cuplu al anului, gemenii Mike si Bob Bryan.

In partidele de simplu, Tarpisev i-a preferat pe Mihail Iujnii, numarul 19 mondial si pe Dimitri Tursunov, aflat pe locul 34 in ierarhia ATP. "Este simplu. Avem patru jucatori de valoare egala si alegerea a fost facuta din motive tactice. Avem o echipa puternica si toti sunt adaptabili. Cu aceasta echipa am castigat de doua ori Cupa Davis si speram sa o mai facem inca o data, in acest weekend", a explicat Tarpisev alegerea facuta.

Probabil principalul motiv al ignorarii lui Davidenko pentru jocurile de simplu este scorul catastrofal pe care acesta l-a inregistrat in fata adversarilor americani. Davidenko nu a castigat nicio partida in cariera impotriva celor doi jucatori ai gazdelor, fiind invins de cinci ori de Andy Roddick, ultima oara la Turneul Campionilor de la Shanghai, iar James Blake conduce in intalnirile directe cu 6-0.

Finala dintre SUA si Rusia, programata la Portland, va debuta cu intalnirea dintre Andy Roddick si Dimitri Tursunov. Bilantul intalnirilor directe este favorabil americanului care s-a impus in doua dintre cele trei partide anterioare.

Cel de-al doilea meci al primei zile ii va opune pe americanul James Blake si pe rusul Mihail Iujnii. Sambata va avea loc meciul de dublu, pentru ca duminica sa fie programate ultimele doua intalniri de simplu - dispute in oglinda fata de prima zi.