Nu a putut incheia finala de la Toronto din cauza problemelor medicale, cu toate ca a facut eforturi mari pentru a continua. Simona Halep a vorbit despre abandonul de duminica pe pagina personala de Facebook. "Mi-am dorit mai mult ca orice sa termin acest meci, fie si cu o infrangere".

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"De fiecare data cand intru pe teren, am doua posibilitati in minte: sa castig sau sa pierd. Niciodata sa renunt. Mi-am dorit mai mult ca orice sa termin acest meci, fie si cu o infrangere. Insa corpul meu a spus «nu» in final. Le multumesc tuturor celor care m-au sustinut saptamana aceasta. Am simtit din plin suportul lor" - Simona Halep, pe pagina personala de Facebook.

Ce a spus Simona despre problemele de sanatate

"In primul set am avut dureri musculare, iar apoi am avut probleme la genunchi. In setul doi am avut crampe stomacale si ameteli. In situatia data, faptul ca am castigat al doilea set este un lucru pozitiv. Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, nu am fost in meci si totusi am castigat al doilea set", a precizat Simona imediat dupa incheierea finalei cu Belinda Bencic.

Simona Halep a pierdut finala turneului "Premier 5" de la Toronto, dupa ce a abandonat la 3-0 in decisiv pentru Belinda Bencic (18 ani, Elvetia, a trecut in semifinale de Serena Williams). Dupa ce a cedat la tiebreak primul set (la 5), Simona a avut mari probleme fizice in al doilea, dar a luptat incredibil si a trimis disputa in setul trei (a castigat cu 7-4 al doilea tiebreak al finalei). Pana la urma, coplesita de dureri, Halep a luat decizia de a renunta.

  • Pentru parcursul de la Rogers Cup, Simona Halep va primi 227.640 de dolari si 585 de puncte WTA.
  • Pentru Simona Halep aceasta a fost a 18-a finala din cariera.
  • Turneele castigate de Simona Halep de-a lungul carierei:

2013: Nurnberg, Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia

2014: Doha, Bucuresti

2015: Shenzhen, Dubai, Indian Wells.