Marat Safin este marea absenta din echipa Rusiei care va incerca sa-si apere Salatiera de Argint pe terenul american. Nerefacut complet dupa o accidentare la genunchi, Safin va rata duelul de la Portland, programat la sfarsitul saptamanii.

Astfel, antrenorul Rusiei, Samil Tarpisev, va miza in aceasta disputa pe Nikolai Davidenko, Igor Andreev, Mihail Iujnii si Dimitri Tursunov.

De cealalta parte, antrenorul-nejucator al americanilor, Patrick McEnroe, va raspunde cu Andy Roddick, James Blake si cuplul Bob si Mike Bryan, cea mai buna pereche de dublu a anului.

SUA va incerca in fata propriilor suporteri sa castige Cupa Davis pentru prima data dupa 12 ani. In sezonul trecut, americanii s-au oprit in semifinale, chiar in fata rusilor, care s-au impus la Moscova cu 3-2.

Cele doua echipe se intalnesc pentru a patra oara in istoria competitiei, SUA conducand la general cu 2-1. Si palmaresul general in Cupa Davis este favorabil americanilor care au castigat trofeul de 32 de ori, in timp ce pentru Rusia cupa cucerita in 2006 a fost doar a doua din istoria esticilor.