Monica Niculescu (cap de serie numarul trei) a avut parte de un meci maraton impotriva Anei Bogdan (wild-card: 204 WTA) in primul tur de la BRD Bucharest Open, victoria venind dupa o partida de trei seturi, care s-a intins pe durata a doua ore si 59 de minute.

Monica NiculescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dupa ce a castigat primul set cu 6-2 (in pofita scorului, meciul a fost unul strans, cu foarte multe game-uri incheiate la avantaj), Niculescu a dat semne ca poate sa inchida disputa, dupa ce s-a desprins la 4-1 in setul doi. Ana Bogdan a revenit insa spectaculos, a gasit antidotul pentru slice-ul de forehand al Monicai si a trimis partida in decisiv (7-5).

Setul trei a semanat cu al doilea: Niculescu s-a distantat la 4-1 si desi Ana a dat semne de revenire a inchis partida cu 6-2. A fost un meci spectaculos, care a tinut in "priza" spectatorii de pe Arena Centrala pret de aproape trei ore (fara un minut).

In turul doi, Monica Niculescu o va intalni pe invingatoarea partidei dintre Kristina Kucova (Slovacia) - Teliana Pereira (Brazilia).

Calificarea in turul doi de la BRD Bucharest Open este recompensata cu 3.310 dolari si cu 30 de puncte WTA.

In 2014, la prima editie a turneului, Monica Niculescu a ajuns pana in semifinale, faza a competitiei unde a fost invinsa de Simona Halep (a castigat BRD Bucharest Open in 2014).

"Stiam ca voi avea un meci greu, a fost unul dificil din punct de vedere fizic. Sunt fericita ca am castigat. Spectatorii cred ca au fost incantati de ceea ce au vazut si cred ca isi doreau ca meciul sa se prelungeasca. Sper sa ma recuperez bine pana la urmatoarea partida. Ana a jucat foarte bine, nu prea mi-a intrat serviciul. Ea se simte foarte bine pe zgura, la inceput parca jucam ca pe iarba, loveam plat, ma bucur ca am avut rabdare. Ana Bogdan a fost solida, nu a gresit, exact ce trebuie sa faci" - Monica Niculescu.

"Am facut un meci bun, m-am simtit bine si am incercat sa imi fac jocul. Este greu atunci cand o intalnesti pe Monica, ea are un tenis aparte si multa experienta. Totul s-a rupt pentru mine cand au inceput crampele, m-am luptat sa raman in meci, dar atat am putut azi. Am avut emotii, a fost debutul meu pe tabloul principal, insa publicul a fost minunat. Le multumesc tuturor pentru sustinere. Obiectivul meu pentru anul acesta este sa intru in prima suta in ierarhia WTA" - Ana Bogdan.