Patricia Maria Tig a obtinut o victorie imensa in partida de debut de la BRD Bucharest Open (a fost primul meci al Patriciei pe tabloul principal al unei competitii WTA), jucatoarea aflata pe locul 174 in ierarhia mondiala invingand-o pe Silvia Soler-Espinosa, din Spania, locul 101 in lume (6-4, 3-1, abandon Espinosa).

Patricia Maria TigFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Meciul de pe Arena Centrala a durat o ora si 12 minute. Silvia a renuntat din cauza unor probleme medicale (o accidentare la umar), insa trebuie mentionat faptul ca sportiva iberica era dominata in acel moment de Patricia (jucatoarea noastra castigase primul set, in timp ce in al doilea conducea deja cu 3-1).

Antrenata de Razvan Sabau, Patricia va implini 21 de ani pe 27 iulie. Desi a intalnit o jucatoare cu experienta in circuitul feminin, Tig a fost agresiva, a condus multe dintre schimburi si a lasat o impresie foarte buna (are o dreapta aspra si trimite in forta, loveste bine cu backhandul atat in lung de linie, cat si in cross, serveste incomod cu primul serviciu si are o atitudine foarte buna pe teren - se lupta pentru fiecare minge).

Calificarea in turul doi de la BRD Bucharest Open este cea mai importanta performanta a carierei pentru Patricia - pentru parcursul de pana acum va primi 3.310 dolari si 30 de puncte WTA.

Patricia Maria Tig va juca in turul doi cu invingatoarea din meciul Tereza Smitkova (Cehia), locul 94 WTA si cap de serie numarul 6 vs Polona Hercog (Slovenia), locul 87 WTA.