​Simona Halep, locul 3 WTA, a postat un mesaj pe Facebook in care il felicita pe Horia Tecau, care, sambata, a castigat proba de dublu la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului. "Champ, you did it! Felicitari, Horia!", a scris Halep pe contul sau de Facebook, potrivit Mediafax.

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 4, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Wimbledon la dublu, după ce a învins în finală cuplul Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia), favorit 13, scor 7-6 (5), 6-4, 6-4.

Acesta este primul titlu de dublu masculin la un Grand Slam pentru Tecău. Horia Tecău a mai câştigat un titlu de Grand Slam, însă la dublu mixt, în 2012, la Australian Open.

Halep, semifinalista ediţiei precedente, a fost învinsă, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-3, de sportiva slovacă Jana Cepelova, locul 106 WTA, în prima manşă a turneului de la Wimbledon. Ea va reveni în activitate la turneele de pe continentul nord-american, care preced US Open, ultimul Grand Slam al anului, programat să se desfăşoare între 31 august şi 13 septembrie.