Wimbledon: Novak Djokovic l-a invins pe Richard Gasquet si s-a calificat in finala turneului - "Tavalugul Nole"
Partida de pe Arena Centrala a durat doua ore si 21 de minute.
Prea bun pe iarba londoneza: castigator in 2014 la Wimbledon, Novak a jucat finala in 2013 (pierduta cu Murray), semifinala in 2012 (invins de Roger Federer) si a fost castigator in 2011 (l-a invins pe Rafael Nadal). Duminica va avea sansa sa isi apere trofeul cucerit in urma cu un an de zile.
Djokovic conduce cu 12-1 in meciurile directe, francezul castigand un singur set din ultimele 24 disputate cu Nole. Singura victorie a lui Richard dateaza din 2007, din China - "Tennis Masters Cup": 6-4, 6-2.
Statistica partidei Novak Djokovic vs Richard Gasquet:
Asi: 12-6
Duble greseli: 2-6
Puncte castigate cu primul serviciu: 78%-66%
Puncte castigate cu al doilea serviciu: 46%-55%
Puncte de break castigate: 3/8(38%) - 1/4(25%)
Lovituri castigatoare: 46-36
Greseli nefortate: 22-19
Total puncte castigate: 114-97
Distanta alergata: 2393,4 metri - 2392,6 metri.
Set I
Cu o singura victorie in fata lui Nole in 12 partide, Richard a intrat pe teren horatat sa ii puna probleme liderului mondial. Inceputul de set a tradat insa aceasta varianta, sarbul reusind rapid break-ul (2-0). Cu un rever in lung de linie spectaculos si cu o dreapta aspra, francezul a reusit sa revina in set si sa egaleze la doi. Din acest punct, s-a mers cap la cap pana in tie-break, cu toate ca au mai fost dificultati la serviciu pentru ambii jucatori. In prelungirile setului, Novak a fost jucatorul mai calculat, cu o deplasare superioara si cu loviturile la purtator. Asta, in timp ce Gasquet a parut crispat si a cazut prada unor backhand-uri neinspirate. Djokovic s-a impus cu 7-2, la capatul unui set in care Richard a adus aminte in cateva momente de Stan Wawrinka (asta doar datorita reverului superb cu o singura mana) - durata: 52 de minute. Novak a reusit 19 lovituri castigatoare (fata de 10 Richard) si a avut 13 erori nefortate (fata de 5 Gasquet).
Set II
Inceputul setului doi nu a mai semanat cu debutul primului cel putin la nivel de atitudine: Nole a capatat o incredere superioara, a fost agresiv pe teren, iar nivelul concentrarii s-a apropiat de limita superiora. In cealalta jumatate de teren, gandurile l-au "invadat" pe Richard, cel care a ales de cele mai multe ori varianta neinspirata si "l-a ajutat" pe Nole sa conduca inca o data cu 2-0. In doar cateva minute, situatia s-a intors la 180 de grade, iar Richard s-a "trezit" cu doua mingi de break (15-40). In acel moment insa, Novak a aratat ca da cel mai bun randament in momentul in care este pus sub presiune: a servit perfect si a salvat un game care parea sa ii scape printre degete (3-1).
Sarbul nu a mai avut emotii pe propriul serviciu dupa acest episod: a gasit liniile, a "desenat" niste unghiuri perfecte cu dreapta in cross si l-a obligat in continuu pe Richard sa fie intr-o defensiva "disperata". Un break a fost suficient pentru ca sarbul sa castige meritat al doilea set (6-4).
Set III
Vizibil obosit dupa schimburile intense cu Nole (atat fizic cat si psihic), Gasquet a inceput sa "scape" in afara terenului tot mai multe mingi, iar umerii cazuti i-au tradat o oarecare resemnare din gandire. Este si greu sa nu cazi prada frustrarii in fata unui atlet complet cum e Djokovic. Sarbul a castigat contra serviciului la 1-1 si a continuat "tavalugul" de lovituri spre terenul lui Richard.
Nole nu si-a refuzat nimic impotriva lui Richard: a plonjat precum portarii in cautarea loviturii perfecte, a returnat din pozitii aproape imposibile si a castigat setul cu 6-4 (dupa ce Richard a salvat doua mingi de meci), calificandu-se astfel inca o data in finala de la Wimbledon (turneu pe care l-a castigat in doua randuri: 2011 si 2014).

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid