Horia Tecau a ajuns in cea de-a patra finala de dublu de la Wimbledon, dupa o semifinala dramatica jucata impotriva lui Florin Mergea: a fost 13-11 in decisiv. "Am simtit setul cinci ca fiind trei seturi, a fost o oboseala greu de gestionat", a precizat Horia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Horia Tecau/Jean-Julien Rojer - Florin Mergea/Rohan Bopanna, scor 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11

"Avem un parteneriat foarte sudat, plus ca suntem si foarte buni prieteni in afara terenului. A fost un meci extrem de greu, ambii au jucat foarte bine. Florin si Rohan formeaza o echipa dificila pe iarba. Florin returneaza foarte bine, Rohan serveste foarte bine, cred ca au facut un meci bun. Si oboseala din timpul meciului intins pe durata a cinci seturi a fost greu de gestionat. Este un turneu greu fata de celelalte turnee de Grand Slam. Aici se joaca cinci seturi. Decisivul l-am simtit ca trei seturi, a fost incredibil de greu. De aceea mi-a fost si greu sa mai intru la dublu mixt cu 2 din trei" - Horia Tecau pentru Digisport.

Perechea Horia Tecau/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda - cap de serie numarul patru) s-a calificat, joi, in finala turneului de dublu de la Wimbledon, dupa ce a trecut, la capatul unui meci captivant, de Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India - cap de serie numarul 9). A fost 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11 pentru Horia si Jean-Julien, dupa o partida care a durat trei ore si 23 de minute.

Horia Tecau va disputa a patra finala la Wimbledon. Alaturi de Robert Lindstedt, Horia a fost invins in celelalte trei finale disputate la Wimbledon: in 2010 contra Melzer/Petzschner, in 2011 cu fratii Bryan, iar in 2012 contra perechii Marray/Nielsen.

A fost a cincea oara cand cei doi fosti parteneri (n.r. Tecau si Mergea) au fost adversari in circuitul ATP: de fiecare data castig de cauza a avut Horia Tecau.