Perechea Horia Tecau/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numarul 4, s-a calificat, marti, in semifinalele probei de dublu de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, informeaza Mediafax citand site-ul oficial al competitiei.

Horia Tecau si Jean Julien RojerFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Tecau si Rojer au invins, in sferturile de finala, cu scorul de 6-4, 6-3, 7-6 (2), dupa o ora si 51 minute, cuplul Marcin Matkowski/Nenad Zimonjici (Polonia/Serbia), cap de serie numarul 7.

In semifinale, Horia Tecau si Jean-Julien Rojer vor intalni invingatorii partidei dintre perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India), cap de serie numarul 9, si cuplul american format din fratii Bob si Mike Bryan, principalii favoriti ai competitiei.

Calificarea in semifinale la dublu este recompensata la Wimbledon cu un premiu total de 85.000 de lire sterline (aproape 120.000 de euro) si 780 de puncte in clasamentul ATP.

Horia Tecau este triplu finalist la Wimbledon, in 2010, 2011 si 2012, de fiecare data in echipa cu suedezul Robert Lindstedt.