Maria Sharapova (cap de serie numarul patru) a obtinut, marti, calificarea in semifinalele de la Wimbledon, dupa ce a invins-o in sferturile competitiei pe una din marile surprize ale turneului londonez: Coco Vandeweghe (SUA, locul 47 in ierarhia WTA).

Maria SharapovaFoto: wimbledon.com

Sharapova a castigat primul set cu 6-3, iar in al doilea a condus cu 5-3, iar la 5-4 a servit pentru meci. Coco a revenit insa senzational, a trimis setul in tie-break, acolo unde s-a impus cu 7-3. Agresiva, cu o intuitie buna si cu multa incredere in tenisul ei, Vandeweghe a prelungit meciul atunci cand Maria era deja cu gandul la vestiare.

In decisiv, Sharapova a facut break-ul rapid, s-a distantat la 3-0, dar Coco a castigat inca o data contra serviciului si apoi s-a apropiat la 3-2. Rusoaica a inceput sa loveasca mai puternic si mai precis, in timp ce Coco nu a mai putut sa mentina acelasi nivel inalt de joc. In aceste conditii, Sharapova s-a impus pana la urma cu 6-2 si s-a calificat in semifinale.

Maria Sharapova - Coco Vandeweghe 6-3, 6-7(3), 6-2: meciul a durat doua ore si 45 de minute.

De-a lungul turneului de la Londra, Coco a reusit un parcurs incredibil, eliminandu-le pe traseu pe Anna Karolina Schmiedlova, Karolina Pliskova, Samantha Stosur si pe Lucie Safarova.

Maria Sharapova a ajuns ultima data in semifinalele de la Wimbledon in 2011 - in acel an, rusoaica a disputat si finala, una pierduta in fata jucatoarei Petra Kvitova (era primul din cele doua titluri ale jucatoarei din Cehia pe iarba londoneza).

In penultimul act al turneului de la Londra a ajuns si Garbine Muguruza (favorita 20), jucatoarea din Spania invingand-o pe Timea Bacsinszky, scor 7-5, 6-3 (Timea o eliminase in optimi pe Monica Niculescu).