Nu există nimic care să spună mai multe despre noi ca jucătorul pe care îl detestăm. Pe cine îți place să vezi pierzând? Cine te scoate din minți în interviuri? Fanii cui te fac să-ți smulgi parul din cap? Aici este cheia de la cea mai sensibilă zonă a psihicului nostru...

Trebuie sa vă fi întrebat măcar odată: "De ce ne agităm atâta pentru un jucător sau altul?". În fond, sunt niște străini pentru noi - pe unii nici măcar nu i-am văzut în realitate. Și cu toate astea, ne petrecem ore bune din viață polemizând pe forumuri cu alți străini (!), apărându-ne favoriții și încercând să demonstrăm că ai noștri sunt mai frumoși, curajoși și vrednici de admirație decât alții. Ajungem să ne certăm cu prieteni, să facem declarații belicoase și definitive, să dăm sentințe despre calitatea interlocutorului bazate doar pe preferința sa pentru x sau y. Toți am făcut-o. Și dacă nu am spus cu voce tare enormitățile, cu siguranță le-am gândit.

Ce se întâmplă? Ne-am pierdut cumva mințile?

Deloc. Când vorbim despre un jucător (de tenis in acest caz, dar demonstrația se poate aplica si altor sporturi), în realitate vorbim despre noi. De aceea ne înflăcărăm asa, pentru ca miza suntem noi. Alexandra Guhde, psiholog și pasionată de tenis: "Da, personalitatea și temperamentul ne influențează gusturile și preferința pentru un jucător sau altul. Cum ar putea să nu le influențeze? Chiar și înclinațiile tehnice și estetice sunt influențate de personalitate. Ne plac loviturile ciudate sau forma pură? Serviciul puternic sau returul excelent? Jocul complet sau doar din spatele terenului?".

Citeste continuarea pe treizecizero.ro.