Romania nu are niciun reprezentant calificat direct pe tabloul de simplu de la Wimbledon. In calificari vor evolua Marius Copil (locul 183 ATP), Adrian Ungur (189) si Victor Hanescu (190).

Wimbledon 2015Foto: wimbledon.com

Calificarile vor debuta pe 22 iunie, iar tabloul competitiei va fi tras la sorti pe 26 iunie. Prima zi oficiala de concurs a editiei 2015 de la Wimbledon va fi pe 29 iunie.

Marius Copil il va intalni pe Jason Jung (SUA - 26 de ani, locul 202 ATP). Daca va castiga, Copil se va duela apoi cu invingatorul partidei dintre Kimmer Coppejans (Belgia, ex-campion de juniori la Roland Garros) și Vincent Millot, un francez care nu a mai jucat pana acum pe tablou la Wimbledon, sustine Digisport.

Victor Hanescu va juca impotriva lui Nikoloz Basilashvili (Georgia - 23 de ani, locul 150 ATP). Daca se va impune, Victor va juca mai departe cu invingatorul duelului dintre Farukh Dustov (Uzbekistan) vs Richard Bloomfield (Marea Britanie).

Adrian Ungur va avea, de departe, cea mai grea misiune: se va duela cu Dustin Brown (Germania, locul 114 ATP) in primul tur din calificari.

Turneul de la Wimbledon (al treilea de Grand Slam al anului) se va disputa in perioada 29 iunie - 12 iulie 2015.