Meciul acesta ne-a lăsat un pic confuzi. Parcă Simona se află într-o stare unde câştigă la jucătoare care nu-i pun probleme, dar de îndată ce i se opune rezistenţă, se precipită, se grăbeşte şi jocul i se dezleagă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce s-a întâmplat azi între setul unu, pe care Simona l-a dominat clar şi setul doi, în care a fost dominată clar? Fratele şi antrenorul lui Mladenovic a venit pe teren şi i-a spus să joace mai agresiv, să forţeze cu primul serviciu şi să intre în teren. Asta s-a şi întâmplat – imediat franţuzoaica a început setul cu un game în care şi-a câştigat expeditiv serviciul şi a făcut un break forţând nişte erori ale Simonei. De acolo, setul a luat-o degrabă la vale. La 3-0, Simona şi-a pierdut din nou serviciul, făcând în acel game trei duble greşeli. După serviciu, s-a dus şi acurateţea loviturilor şi iniţiativa din schimburi. A fost împinsă din ce în ce mai în spate, obligată să reacţioneze mai degrabă decât să acţioneze.

Setul trei a fost o luptă prelungită (aproape o oră), în care Mladenovic a adăugat cu succes loviturilor explozive din spate nişte dropshoturi pe care Simona a început să le ajungă sporadic şi numai după ceva vreme. Semn că stătea prea în spate în schimburi şi semn că franţuzoaica a fost mai proactivă în a specula şi a-şi schimba tactica din mers. Aici mi s-a părut îngrijorător acest meci. Simona a jucat tenisul ei pe care îl recunoaştem imediat: combinativ, variat, cu lovituri nu foarte tari, dar plasate, în care a alergat şi a apărat mai mult decât te-ai aştepta pe iarbă. Totuşi, îndată ce loviturile adversarei au depăşit acel plafon pe care poate să-l gestioneze, a fost de parcă nu avea un plan care s-o scape din încercuire. S-a văzut redusă la a alerga şi a apăra din ce în ce mai slab, până ce primea lovitura de graţie.

Tenisul pe iarbă favorizează loviturile în forţă, fără spin, plate, razante, care nu sar prea mult. De asemenea favorizează slice-ul şi scurtele, din acelaşi motiv – mingea rămâne foarte jos după ce sare. Favorizează serviciul şi voleul.

Citește articolul complet pe Treizecizero.ro.