Ce este bestia interioară în tenis și cum se fac diferențierile între campioni
Steckley a recunoscut că a văzut din tribune când Serena a intrat în acea zonă, în recenta finală a Roland Garros: „După şase neforţate, când a sfâşiat primul ei forehand cu un strigăt, brusc, Lucie n-a mai putut pune racheta pe minge. Serena are aceasta abilitate. Poate să dispară o vreme din meci, dar când îşi recuperează ritmul pierdut, e ca un F-16. Te găseşte. Te ţinteşte. Mori”.
Steckely a pus în aceste câteva paragrafe degetul pe mai multe puncte nevralgice şi o să mai pun şi eu degetul pe unul. Dar să le luăm pe ale lui prima dată. Bestia care câştigă meciurile: în sfârşit, cineva vorbeşte cu subiect şi predicat despre ea. Are multe nume drăguţe: tărie mentală, ambiţie, voinţă, dăruire, etc, dar niciuna nu o descrie atât de bine ca această sintagmă. Bestia interioară. Toţi marii campioni o au, absolut toţi. Nu poţi câştiga Slamuri sau meciuri mari fără ea, cel puţin nu în mod repetat.
Găsirea bestiei le vine mai uşor unora decât altora. Lui Nadal îi vine, cred, cel mai uşor. El intră deja pe teren in beast mode. A lui Djokovic este şi ea destul de la îndemână - deşi o mai pierde pe parcursul meciului, de cele mai multe ori o regăseşte şi este destul de înspăimântătoare. Federer o are şi el acolo, sub tricourile apretate: poţi s-o vezi dacă te uiţi la ochii lui, îngustaţi şi imobili ca ai unei feline care a ieşit la vânătoare. Wawrinka are mai mult de „căutat”, dar bestia lui are o calitate: odată ce-o găseşte, nu dispare uşor şi apoi, nu-i e frică deloc de meciurile cu miză.
Cum rămâne cu bestiile din WTA? E, aici situaţia devine mai spinoasă, iar cei care admiră pumnii încordaţi şi „Vamos”-urile lui Rafa, tricourile rupte ale lui Djokovic sau „Come on!”-urile răcnite ale lui Federer devin deodată extrem de ofuscaţi de manifestările similare ale fetelor.
Citește articolul complet pe Treizecizero.ro

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Nimeni nu poate da reteta victoriei.
Play nice este echivalent cu mediocritatea. Perfect OK si asta, atat timp cat te impaci cu situatia.