Unul dintre cei mai importanti jucatori de tenis masculin ai momentului, spaniolul Rafael Nadal, a declarat recent presei spaniole ca are reale probleme in a alerga normal, acesta fiind stanjenit de o accidentare suferita la picior in anul 2005.

Energicul jucator spaniol nu a facut nimic public pana in acest moment tocmai pentru a nu lasa loc interpretarilor, multi putand socoti ca acesta a cautat o scuza pentru eliminarea din semifinalele Turneului Campionilor de la Shanghai, impotriva eternului rival Roger Federer.

“Nu am spus mai devreme acest lucru, pentru ca ar fi sunat ca o scuza pentru multi. Nu-mi place in general sa vorbesc despre accidentari. Am un program de pregatire fizica in fiecare zi, dar nu pot alerga cum trebuie. In acest intersezon voi incerca sa rezolv problema care imi da batai de cap. De la accidentarea din anul 2005 sunt foarte atent si asta se resimte”, a declarat tenismanul presei iberice.

Nepotul fostei vedete a celor de la FC Barcelona Miguel Nadal, Rafael, incearca sa se intretina din punct de vedere fizic cu exercitii pe bicicleta sau de inot: “Mai vaslesc, merg cu bicicleta, inot, dar, din experienta, stiu ca nu se poate compara cu alergatul in sine. Nu-ti ofera aceeasi incredere in propriile forte”, a completat spaniolul.

Nadal spera ca anul 2008 sa ii aduca in primul rand sanatate, realizarile profesionale fiind direct legate de acest aspect.