Boris Becker aduce in lumina reflectoarelor o prietenie falsa din lumea tenisului de camp masculin, cea dintre Novak Djokovic si Roger Federer. Castigator a sase turnee de Grand Slam, germanul a spus ca Roger si Nole nu se plac deloc, dar se comporta normal unul cu altul obligati fiind de regulamentele stricte ale ATP-ului. De asemenea, Becker a mai precizat ca simte lipsa zilelor de tenis in care "nebuni" precum Ilie Nastase, Jimmy Connors si John McEnroe faceau spectacol.

Djokovic si Federer - prieteni falsi

"Rivalitatea din tenis nu mai este la fel de distractiva, iar asta pentru ca jucatorilor le este frica sa nu fie amendati daca isi insulta rivalii. Numele mari din tenisul mondial dezvolta o prietenie falsa, de dragul fenomenului si a mass-media. Nu este niciun secret ca Roger Federer si Novak Djokovic sunt astfel de prieteni falsi si ca nu se prea iubesc unul pe altul. Federer nu este cu siguranta atat de dragut pe cat pare" - Boris Becker.

Jucatorii din ziua de azi, cenzurati de amenzile date de ATP

Cu toate ca in urma cu ceva timp a precizat ca elvetianul este unul din cei mai de treaba jucatori din circuit, Becker si-a schimbat parerea in cartea autobiografica inititulata "Wimbledon: Viata si cariera mea la All England Club". Germanul a marturisit ca jucatorii de tenis au personalitati puternice, dar se feresc sa arate acest lucru pentru ca terenurile sunt pline de microfoane, care ar surprinde fiecare frustrare a sportivilor.

"Cum pot sa isi exprime jucatorii exact sentimentele si trairile din moment ce fiecare gest al lor este surprins, iar microfoanele pot inregistra orice cuvant? In aceste conditii, jucatorii sunt practic sa fie exemplari" - Boris Becker.

Roger Federer - imagine de fatada doar pentru mass-media

"Da, Roger si Novak nu se plac, asta e clar. Motivul pentru care Federer este unul din cel mai bine platiti atleti din istorie si este placut de toata lumea este acela ca are o foarte mare grija de imaginea sa. Ganditi-va doar la urmatorul lucru: cum sa poti sa fii placut de toata lumea? El face o avere din imaginea sa perfecta, dar ar mai face la fel de multi bani daca si-ar exprima cu adevarat sentimentele pe teren?" - Boris Becker.

De asemenea, Becker a mai recunoscut ca a avut zile in care nu s-a simtit confortabil pe durata turneului de la Wimbledon, iar asta din cauza unor traditii ale britanicilor (ex. obligativitatea de a fi imbracat in alb).

Simte lipsa zilelor in care "nebunii" faceau prostii pe teren - Nastase, Connors, McEnroe

Castigator a sase turnee de Grand Slam in cariera, Becker a avut mai multi rivali in cariera, inclusiv pe Stefan Edberg, actualul antrenor al lui Roger Federer. Germanul a spus ca simte lipsa zilelor in care "rebeli" precum Ilie Nastase, Jimmy Connors si John McEnroe isi aratau din plin personalitatea puternica pe terenurile de tenis.

Regulamentul nu lasa sportivii sa isi arate adevarata personalitate

"Lumea ma intreaba de multe ori de ce tenisul din ziua de azi este mai plictisitor decat cel jucat pe vremea mea. Le-am raspuns de fiecare data ca si jucatorii din ziua de azi sunt caractere puternice, rebele si "razboinice", dar regulamentul le ingradeste adevaratele trairi", a completat Boris Becker.

Boris Becker, multi rivali de-a lungul carierei - Andre Agassi l-a criticat in cartea autobiografica

O alta rivalitate importanta din cariera lui Boris Becker a fost cea cu Andre Agassi, despre aceasta sportivul american vorbind in cartea autobiografica intitulata "Open". Agassi marturiseste ca totul a plecat de la pe care Boris i le-a adresat lui Brooke Shields (n.r. logodnica de atunci a lui Andre) in timpul unui meci. Americanul il ura atat de mult pe actualul antrenor al lui Djokovic, incat a recunoscut ca a pierdut intentionat o semifinala de la Australian Open (n.r. jucata cu Michael Chang), doar pentru a nu-l intalni pe Becker in finala.

In varsta de 47 de ani, Boris Becker a castigat de-a lungul carierei sase turnee de Grand Slam: Australian Open (1991, 1996), Wimbledon (1985, 1986, 1989) si US Open (1989). A ajuns pe locul intai in clasamentul ATP pe 28 ianuarie 1991, iar incepand cu 18 decembrie 2013 a devenit antrenorul lui Novak Djokovic.