Despre demnitate în tenis și cum investim (sau nu) încredere în jucătorii români
O s-o spun pe şleau. Mie toate astea mi se par jalnice. În tenis nu trebuie să aştepţi patru ani pentru o Cupă Mondială - este câte un Grand Slam la fiecare trei luni. Între Roland Garros şi Wimbledon sunt doar trei săptămâni (până anul trecut erau doar DOUĂ). Să te văicăreşti pentru o înfrângere ca pentru sfârşitul lumii duhneşte a neprofesionalism şi a disperare. Duhneşte mai ales a lipsă de cunoaştere a sportului şi lipsă de încredere în sportiv, pentru că semnalizează că nu crezi că jucătoarea va putea să mai repete performanţa – să nu ai încredere în jocul ei este cea mai mare insultă pe care o poţi adresa cuiva care se află în elita profesiei.
De asta nu-i auzi pe cei mai buni jucători văitându-se, pentru că este contraproductiv şi pierdere din timpul şi aşa preţios dintre un turneu şi următorul. Am fost la conferinţa Sharapovei, care a venit la nici 30 de minute după ce ieşise de pe teren învinsă și-și pierduse trofeul. Nici jumătate de oră! Calmă, cu tonul vocii stabil, lucidă şi măsurată. Aceeaşi atitudine a căpătat-o şi Simona după un an petrecut la vârf. Bravo ei. Este singura atitudine care îţi dă posibilitatea de a merge mai departe şi de a creşte ca jucător. De asemenea, este singura atitudine care semnalizează celorlaţi că ai încredere că acesta nu este ULTIMUL meci la nivel înalt pe care îl vei disputa.
Citește articolul complet pe Treizecizero.ro.

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Nu au pus in viata lor mana pe o racheta, iar daca au pus, nu au luat vreo ora de antrenament, ca sa vada care este traseul unui profesionist.
Sunt deci niste suporteri amatori, nu suporteri profesionisti.
Asa ca ar fi bine sa se intoarca la fotbalul lor de la TV, caci orice roman se pricepe la fotbal si la politica, dar nu la femei si tenis !
:)
Dar ce rost are sa ne suparam pe bietii oameni la care faci tu referire; nu crezi ca ar fi tare nasol sa fim toti frumosi, destepti si devreme acasa? Ne-am plictisi naibii unii de altii... pe bune acuma, competitia e buna, concurenta e sanatoasa..produce valoare adaugata si chiar daca mai pierdem uneori, e bine si asta..ne face mai puternici.. ”gandeste si tu putin!” :))))
dar suna mult mai ispititor varianta scrisa initial :D
Am avut situatii anii trecuti cand Eurosport (parca, nu cred ca era DigiSport) nu au dat meciuri cu Hanescu pentru ca erau in paralel cu vedetele internationale.
Pe mine ma deranjeaza cei care habar nu au si comenteaza de caderea lui Hanescu, Soranei, si chiar a Simonei, ca sa nu mai zic de baietii din 200.
Partea buna a esecurilor Simonei de anul asta este ca i s-a dus aura de zeita, si amatorii de senzational, si nu te tenis, se vor intoarce din nou la fotbalul si berea lor.