Jucatoarea romana de tenis Irina-Camelia Begu a debutat cu dreptul la turneul de Mare Slem de la Roland Garros, invingand-o in doua seturi, 6-4, 7-6 (8/6), pe americanca Bethanie Mattek-Sands, intr-o partida din primul tur al competitiei disputata luni, potrivit Agerpres.

Irina BeguFoto: Agerpres

Begu (24 ani, locul 30 WTA) si-a asigurat un cec in valoare de 50.000 euro si 70 de puncte WTA in urma acestui succes.

Reprezentanta tarii noastre o va avea ca adversara in turul urmator pe Ana Konjuh (Croatia), nr.93 mondial, care a dispus cu 6-1, 6-4 de rusoaica Margarita Gasparian.

UPDATE: Jucatoarea de tenis Andreea Mitu (locul 100 WTA) a invins-o pe sportiva franceza Alize Lim (locul 279 WTA), scor 6-3, 6-2, si s-a calificat, luni, in mansa secunda a French Open, al doilea turneu de Grand Slam al anului, informeaza Mediafax. Meciul a durat 70 de minute.

In turul doi, Mitu va juca in compania invingatoarei din meciul dintre Shuai Zhang (China - locul 126 mondial) si Karolina Pliskova (Cehia - locul 12 si favorita 12).

Tot luni si-a asigurat calificarea in turul secund si rusoaica Maria Sharapova, detinatoarea titlului la Roland Garros, care s-a impus fara probleme, cu 6-2, 6-4, in fata estonienei Kaia Kanepi. Aceasta a fost cea de-a cincea victorie inregistrata de campioana rusa in tot atatea confruntari cu Kanepi.

Urmatoarea adversara a Mariei Sharapova va fi compatrioata sa Vitalia Diatcenko (nr.91 WTA), care a trecut in trei seturi, 4-6, 6-3, 6-2, de elvetianca Stefanie Voegele.