​Novak Djokovic pare mai aproape ca oricand de castigarea in premiera a trofelului de la Roland Garros, mai ales dupa sezonul de exceptie pe care l-a avut pana acum. Sarbul ramane cu picioarele pe pamant si precizeaza ca Nadal este inca foarte greu de batut la Paris. "El joaca aici (n.r. Roland Garros) cel mai bun tenis al sau, am nevoie de o zi perfecta pentru a-l invinge", a spus liderul mondial. Daca nu se intampla vreo surpriza majora, cei doi rivali s-ar putea duela in sferturile de finala ale competitiei de la Paris.

Novak DjokovicFoto: rolandgarros.com

* Roland Garros-ul din 2015 se desfasoara in perioada 24 mai - 7 iunie.

"Mereu am avut o motivatie in plus atunci cand am jucat la Paris. Anul acesta am venit cu multa incredere in ceea ce pot sa fac pe teren. Am avut un sezon bun pana in acest moment. E clar, am venit cu gandul sa castig trofeul. Sunt intr-o postura buna de a castiga trofeul, sa vedem insa daca voi si reusi acest lucru. Nu pot sa dau un pronostic, vor fi doua saptamani grele.

Nadal inca joaca cel mai bun tenis al sau aici, la Paris. Sa nu uitam ca are o singura infrangere in istoria participarii la acest turneu de Grand Slam. Acest lucru spune multe despre nivelul jocului sau de la Roland Garros. Ne-am intalnit de doua ori in finala (n.r. in 2012 si 2014), am fost atat de aproape de trofeu, sa vedem ce va fi anul acesta. Un lucru mi-e clar, daca vreau sa-l inving trebuie sa fiu la cel mai inalt nivel al meu" - Novak Djokovic.

Rafa 10 sau in sfarsit Novak Djokovic?

La baieti, Novak Djokoviceste, cel putin prisma rezultatelor din acest an, mare favorit la castigarea (n.r. in premiera) turneului parizian. Nu trebuie scos insa din calcul nici Rafael Nadal. Cu toate ca nu a aratat o forma prea buna in 2015, Rafa se simte ca acasa pe zgura de la Roland Garros, competitie pe care a castigat-o de noua ori (record pentru era Open). Incepand din 2005 (cu intrerupere doar in 2009), Nadal a castigat in fiecare an.

Turneul de la Roland Garros a debutat in anul 1891, el fiind la inceput o competitie nationala, cunoscuta si sub denumirea de "Championat de France International de Tennis". Primul turneu feminin a avut loc in 1897.In anul 1912, competitia s-a disputat pe gazon (la fel ca majoritatea turneelor din acea perioada).

Intre 1945 si 1947, Roland Garros-ul s-a disputat dupa Wimbledon, fiind al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Din 1968, competitia a devenit prima de Mare Slam care a devenit Open, permitand atat amatorilor cat si profesionistilor sa participe.

Din 2006, turneul a inceput de duminica (la fel cum se va intampla si anul acesta), cu 12 partide de pe tabloul de simplu.

In martie 2007, organizatorii au anuntat ca la Roland Garros premiile pentru barbati si femei vor fi aceleasi.

Pe langa tablourile de simplu feminin si masculin, in aceeasi perioada se mai disputa intreceri de dublu feminin, dublu masculin, dublu mixt si juniori.

Citeste aici toate detaliile despre Roland Garros, editia din 2015.