A castigat de sapte ori trofeul de la Roland Garros, performanta cu care se afla pe primul loc in lume. Chris Evert a vorbit, la Eurosport, despre editia din 2015 a Roland Garros-ului. Fosta jucatoarea din SUA crede ca Simona Halep are o sansa importanta sa se impuna la Paris: "Ii va strica show-ul Serenei Williams", a precizat Evert.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Atunci cand ma uit pe tabloul feminin de la Roland Garros, nu ma gandesc la primele doua favorite (n.r. - Serena Williams si Maria Sharapova). Nu cred nici faptul ca va fi un show marca Serena Williams si asta pentru ca numarul 1 mondial va avea mult de munca impotriva Simonei Halep.

As pune-o pe Halep in postura favoritei datorita finalei de anul trecut, atunci cand a fost la un pas sa o invinga pe Maria Sharapova. Cred ca Halep este o jucatoare chiar mai buna decat in 2014, asa ca sunt de parere ca ii va da mari batai de cap Serenei. La fel cum Djokovic ii va pune mari probleme lui Nadal in competitia baietilor. Spaniolul nu este in cea mai buna forma a sa, iar Djokovic a fost atat de aproape de trofeu chiar si in ultimii doi ani. Aceste rivalitati vor fi extrem de interesante" - Chris Evert la Eurosport.

La editia din acest an, Simona Halep va fi cap de serie numarul trei, in 2014 jucatoarea noastra ajungand pana in finala (a fost invinsa de Maria Sharapova).

Cine este Chris Evert

Chris Evert (SUA - sapte titluri) este jucatoarea cu cele mai multe trofee castigate la Roland Garros (1974, 1975, 1979, 1980, 1983, 1985 si 1986 - era Open). Sportiva din America este urmata de Steffi Graf (6) si Justine Henin (4). In intreaga cariera, Evert a cucerit 18 titluri de Grand Slam.