Tenismenii romani Victor Hanescu, Adrian Ungur si Marius Copil vor lua startul, marti, in calificarile pentru tabloul principal de simplu de la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Slem al anului, potrivit Agerpres.

Hanescu (33 ani), aflat pe locul 187 in clasamentul ATP, il va infrunta in primul tur pe italianul Potito Starace (33 ani), care se afla pe locul 198. Cei doi s-au intalni in circuitul profesionist de sapte ori, italianul castigand cinci meciuri. Starace s-a impus in ultimele trei partide directe, ultima avand loc in 2012, la Barletta, cu 7-5, 6-2 in sferturile de finala.

Ungur (30 ani), care ocupa locul 189 in lume, va juca si el impotriva unui italian, Luca Vanni (29 ani), locul 103 in ierarhia ATP. Vanni a jucat anul acesta finala unui turneu ATP, la Sao Paulo, avand in 2015 victorii la jucatori importanti, precum Bernard Tomic, Daniel Gimeno-Traver, Dusan Lajovic, Carlos Berlocq sau Nicolas Mahut.

Marius Copil (24 ani), locul 207 in clasamentul ATP, pare sa aiba misiunea cea mai usoara, in fata portughezului Pedro Sousa (26), care se afla doar pe pozitia 838 in ierarhia mondiala. Totusi, lusitanul l-a invins la finele lunii aprilie pe Hanescu, in calificari la Estoril, cu 6-1, 6-7 (2), 6-3.