In acesta saptamana va avea loc turneul Premier de la Roma, competitie unde Simona Halep va fi cap de serie numarul doi. "Nu simt nicio presiune. Si anul trecut am fost pe locul doi. Am castigat multe meciuri anul acesta, e normal sa fiu acolo", a precizat Halep pentru site-ul oficial al competitiei italiene.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Despre turneul de la Roma

"Imi place totul aici, la Roma, mancarea este extraordinara. Aici am inceput sa joc la alt nivel si am inceput sa urc in clasamentul mondial. Sunt extrem de fericita in acest moment, deoarece am jucat bine la Indian Wells si Miami, la fel cum am facut-o si la inceputul anului. Am pierdut devreme la Madrid, dar sunt bine. Trebuie sa muncesc mai mult pentru a rezolva unele probleme" - Simona Halep pentru site-ul oficial al turneului, conform Mediafax.

Despre acomodarea pe zgura

"Ma simt bine pe toate suprafetele, dar pe zgura nu am facut o figura frumoasa anul acesta deoarece nu am jucat multe meciuri. Am nevoie de meciuri multe pentru a ajunge la cel mai inalt nivel. Trebuie sa muncesc mai mult si sa lupt in fiecare partida. Nu simt nicio presiune. Si anul trecut am fost pe locul doi. E normal sa fiu acolo, deoarece am castigat multe meciuri in acest an. Va trebui sa raman concentrata si sa muncesc mult mai mult" - Simona Halep.

In turul doi al turneului de la Roma (evolueaza direct in aceasta faza a competitiei), Simona Halep o va intalni pe invingatoarea partidei dintre Varvara Lepchenko si Alison Riske (ambele din SUA).

Turneul de la Roma face parte din categoria "Premier", este dotat cu premii totale in valoare de $2,428,490 si se desfasoara pe zgura. Ultima castigatoare este Serena Williams. In urma cu un an, Simona Halep a parasit competitia in optimi, abandonand inaintea meciului cu Carla Suarez Navarro.