Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat, vineri, dupa succesul obtinut in fata italiencei Sara Errani, ca se bucura de victoria obtinuta, care ii permite sa joace in continuare la turneul de la Stuttgart si sa se acomodeze, astfel, mai bine cu suprafata de zgura, dupa un lung sezon pe hard, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt fericita ca am castigat, pentru ca am nevoie de meciuri la acest inceput de sezon pe zgura. Asa ca a fost bine ca am avut o adversara dificila in primul meci, care a lovit mingea foarte puternic, iar astazi am intalnit o jucatoare diferita. Mingile lui Errani sunt greu de jucat. Trimite mingea inalt si stii ca o sa sara mult, astfel ca e dificil sa finalizezi punctul. Se misca foarte bine, iar serviciul ei, desi nu este puternic, e greu sa-l ataci. Dar cred ca am facut o treaba buna cu returul si am stat foarte aproape de linia de fund, incercand sa deschid terenul mai mult ca sa finalizez, sa fac puncte castigatoare. Nu am putut sa fac prea multe, dar a fost un meci bun, cred", a spus Halep.

Simona Halep, cap de serie numarul 2, s-a calificat in semifinalele turneului de categorie Premier de la Stuttgart, dupa ce a invins-o, vineri, cu scorul de 6-4, 6-4, pe sportiva italiana Sara Errani, locul 15 WTA, intr-un meci cu 16 break-uri din 20 de ghemuri disputate.

In penultimul act al turneului de la Stuttgart, Halep va juca, sambata, impotriva sportivei Caroline Wozniacki (Danemarca), locul 5 WTA si cap de serie numarul 4, acre a depasit-o, cu scorul de 6-0, 6-3, pe Carla Suarez Navarro (Spania), locul 10 WTA si cap de serie numarul 8.

Simona Halep va fi, incepand de luni, numarul 2 mondial, dupa ce rusoiaca Maria Sarapova a fost eliminata in turul 2, la Stuttgart.