Simona Halep a invins-o pe Sara Errani, numarul 15 mondial, scor 6-4 6-4, dupa un meci al break-urilor, si s-a calificat in semifinalele turneului WTA de la Stuttgart, categoria Premier, dotat cu premii in valoare de 731.000 de dolari.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul a durat o ora si jumatate.

  • UPDATE In semifinale, Halep  va intalni pe Caroline Wozniacki, aceasta trecand de Carla Suarez Navarro scor 6-0, 6-3.

Vezi mai jos desfasurarea LIVE TEXT a meciului:

Setul 2:

6-4 Serveste Errani pentru a ramane in meci. Simona se deplaseaza foarte bine si ajunge la fileu, apoi rateaza un forehand. 15-15. Errani forteaza si Halep trimite afara. Lung de linie Simona care ramane in acest game, Errani trimite in fileu si ii ofera Simonei minge de meci. Disputa pe o minge a lui Errani care a fost trimisa pe linia de fund. Egalitate la 40, dar Simona joaca agresiv si mai are o sansa de meci. Scurta pusa de Errani si din nou egalitate. Minge de 5-5 Errani, anulata de Simona cu un rever in cros. Errani trimite afra si Simona are minge de meci. Forehand in cros Simona este in semifinale!

5-4: Simona serveste pentru castigarea meciului. Incepe cu un serviciu pe linie, Errani reuseste un forehand in cros la limita, pe linie. 15-15. Serviciu la T Simona si un smash nimicitor. 30-15. Simona trimite de putin afara 30-30. Simona greseste din nou si Errani are minge de break, pe care italianca o rateaza trimitand un forehand afara. Este prima minge de break salvata de Simona. Superb raliu castigat de Simona cu un forehand in cros din spatele terenului. Minge de meci, Simona insa trimite afara si este deuce, apoi inca un out si sansa de break Errani. Halep nu mai ajunge la mingea trimisa de italianca si rateaza sansa sa inchida meciul.

5-3: Din nou Errani la serviciu gresind. Halep are trei mingi de 5-3. Rateaza prima sansa trimitand returul afara. Superb forehand-ul Simonei care serveste acum pentru meci.

*Errani isi cheama din nou antrenorul pe teren pentru sfaturi. Simona nu l-a chemat pana acum pe Victor Ionita.

4-3: Simona serveste bine apoi continua un tenis foarte bun cu puncte castigatoare. 40-0. Errani face o scurta la care Halep ajunge insa greseste si trimite afara. Errani trimite in fileu returul si este 4-3 pentru Simona.

*se aud suporterii Simonei scandandu-i numele apoi un suporter striga "aplauze de la romani" si urmeaza aplauze.

3-3: Simona joaca mai agresiv si reuseste in sfarsit un punct castigator. Errani revine in game cu o scurta foarte buna, 30-30. Halep intra din nou in teren si castiga punctul, avand sansa de break. Se opreste Simona care se impiedica, sa speram ca nu s-a accidentat la glezna. Errani are sansa de 4-2. Simona nu cedeaza si egaleaza, apoi Errani trimite mignea afara si Halep are minge de break. Inca o data afara si este 3-3.

2-3: Simona pare ca se grabeste si acest joc ii ofera doua mingi de break adversarei, care acum conduce pentru prima data.

2-2 Errani isi castiga si ea serviciul.

2-1: Pentru prima data dupa multe game-uri, Simona preia conducerea pe serviciul sau. 30-0. Errani profita de un serviciu doi mai slab, 30-15, insa Simona raspunde cu primul sau AS din meci urmat de AL DOILEA AS din serviciul doi!

1-1: Errani isi coboara si ea jocul pe propriul serviciu. 30-0 Simona, apoi 40-15 si are doua sanse sa egaleze. Excelent joc al Simonei care dicteaza punctul si incheie cu lovitura ei favorita, backhand in lung de linie. 11 break-uri consecutive.

0-1: Setul incepe cu Simona la serviciu, insa scenariul pare ca se repeta si Errani are doua mingi de meci. Simona trimite mingea in fileu si Errani incepe cu break.

Setul 1:

6-4: Errani serveste pentru a egala la 5. Halep reuseste un retur superb si condue in acest game, 30-15 pentru ea, apoi Errani trimite in fileu si Simona are doua mingi de set. Simona ataca de pe fundul terenului si castiga setul.

5-4: Continua seria greselilor pe propriul serviciu, Halep ii ofera italiencei trei mingi de break si ulterior game-ul cu inca o greseala.

5-3: Errani serveste cu mingi noi. Continua sa greseasca atunci cand este la serviciu, ambele jucatoare s-au descurcat mai bine la retur. Doua sanse de break pentru Simona. Inca o greseala Errrani si este 5-3 Simona care poate servi pentru set.

4-3: Simona pare ca joaca alt tenis pe propriul serviciu, gresind din nou. 0-30, apoi 15-40 dupa ce Simona s-a impiedicat in zgura in incercarea de a aluneca. Errani face din nou break-ul.

4-2: Errani nu pare sa reuseasca sa isi consolideze serviciul, Simona are din nou trei migni de break. O adjudeca pe prima dupa ce italianca trimite in afara. Errani si-a pierdut de fiecare data serviciul in acest meci.

*Sara Errani a cerut sa isi vada antrenorul, care i-a spus pe final "trebuie sa suferi, esti puternica pe dreapta".

3-2: Simona continua seria de puncte direct castigatoare cu un forehand pe tusa, provocand frustrarea italiencei. Se joaca mult de pe fundul terenului cautandu-se marginile.Simona beneficiaza de "ajutorul" fileului la o minge cu care se poate distanta la 4-1, insa trimite in fileu si este 40 egal. Simona greseste la fiecare sansa pe care o are de a se distanta. Este cel mai lung game din meci. Voleu superb al italiencei, apoi o greseala a Simonei iar Errani are sansa de break. Reverul Simonei ajunge afara si Errani tine aproape.

3-1: Errani isi incepe serviciul cu o dubla greseala.Simona continua jocul rabdator iar italianca greseste. Simona are trei sanse de break. Halep si-o adjudeca pe prima cu un backhand in cros superb.

2-1: Situatia se schimba, Errani isi ridica nivelul jocului si reuseste rapid rebreak-ul la zero.

2-0: Errani la serviciu. Halep continua sa joace rabdator de pe fundul terenului si isi deschide terenul.Halep reuseste un punct superb cu dreapta si are doua mingi de break. Iroseste o prima minge cu o greseala nefortata. Errani isi ridica jocul si nu o lasa pe Simona sa converteasca sansele de break. 40-40. Prea lunga mingea italiencei si inca o sansa de break. Rever in lung de linie al Simonei pe care Errani nu il poate trimite in teren si break Simona.

1-0: Meciul incepe cu Simona la serviciu. Simona face un joc consistent pe fundul terenului si incheie game-ul cu o scurta superba.

***

Simona Halep a invins-o, miercuri, in premiera, pe sportiva spaniola Garbine Muguruza, locul 20 WTA, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-3, si s-a calificat in sferturile de finala ale turneului de la Stuttgart, noteaza Mediafax.

Italianca Sara Errani, a invins-o, joi, cu scorul de 6-4, 6-1, pe Zarina Dias din Kazahstan, pozitia a 32-a in ierarhia mondiala.

Jucatoarea romana si cea din Italia si-au impartit pana acum victoriile, fiecare castigand cate un meci cu scor categoric. In 2013, in turul al treilea al turneului de la Miami, Errani s-a impus cu 6-1, 6-0. Halep si-a luat revansa anul trecut, in sferturile de finala ale turneului de la Doha, cu scorul de 6-2, 6-0.

Aceste doua partide s-au disputat pe suprafete rapide.