Pana la urma, locul lasat liber de canadieni a fost cu folos. Eliminata la Charleston inca de la primul meci si in criza de forma, Eugenie Bouchard a decis pana la urma ca o prezenta in Fed Cup ar ajuta-o, astfel incat si-a schimbat planurile si a acceptat sa joace pentru nationala Canadei contra Romaniei, din weekendul urmator.

Eugenie BouchardFoto: treizecizero.ro

Anterior, Genie lasase de inteles ca nu va juca in Fed Cup, chiar daca oficial nu a fost niciodata confirmata absenta ei. Insa atat presa canadiana de specialitate, cat si oficialii Federatiei Canadiene vorbeau cu scepticism despre sansele de a o convinge pe Bouchard. Chiar si jucatoarea a spus, atunci cand a fost intrebata la Charleston daca s-ar putea razgandi, ca "la acest moment raspunsul ar fi probabil nu".

Pana la aceasta decizie, Romania, care va merge in formula Irina Begu - Alexandra Dulgheru - Andreea Mitu - Raluca Olaru, pornea de departe cu prima sansa. Cu Bouchard inapoi in echipa, Canada are perspective mai bune, dat fiind ca Genie e singura jucatoare de Top 10 prezenta la Montreal. Insa e discutabil daca raportul de forte se suceste cu totul in favoarea gazdelor.

Fed Cup e o competitie pe echipe, si la fel ca si in cazul Simonei, nici Genie nu poate castiga de una singura. Plecand de la premisa ca ea si-ar castiga cele doua meciuri de simplu, numarul 2 al Canadei, care in noua conjunctura devine Gabriela Dabrowski, porneste drept mare outsider atat contra Irinei Begu, cat si cu Alexandra Dulgheru, cea mai probabila alegere pentru numarul 2 in echipa Romaniei. Dabrowski este o jucatoare de 1,75, loveste reverul cu doua maini, iar cea mai buna clasare a fost un loc 164, iar rezultatele ei la simplu nu sunt deloc notabile. Dar, dincolo de Dabrowski, ar trebui oare sa presupuna cineva ca Bouchard este certa castigatoare a celor doua meciuri de simplu? Nu tocmai. La ora actuala, orice urmaritor al circuitului WTA poate spune cu maxima obiectivitate ca Genie a lovit un zid. Canadianca traverseaza prima criza cu adevarat serioasa de forma si de rezultate, ceva normal in cazul jucatoarelor cu un parcurs ascendent atat de brusc precum cel reusit de ea in 2014.

Citeste, in analiza completa de pe Treizecizero.ro, de ce Canada are in continuare o echipa vulnerabila, cum a ajuns Bouchard in cea mai slaba forma a ultimului an, de ce meciul devine o batalie mentala si unde are Romania un avantaj