Simona Halep, locul 3 WTA, va evolua in premiera la turneul de la Birmingham, au anuntat organzatorii competitiei de categorie Premier, potrivit Mediafax. Turneul de la Birmingham se desfasoara intre 15 si 21 iunie.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

"Suntem incantati. Ea este o stea in ascensiune in sport si una dintre cele mai bune jucatoare din lume. Simona se va alatura unui grup de jucatoare bune, in care se afla si detinatoarea titlului, Ana Ivanovici, si abia asteptam sa anuntam si prezenta altor sportive in curand", a declarat directorul turneului Patrick Hughesman, potrivit site-ului oficial al competitiei.

La randul ei, Halep isi doreste un sezon mai bun pe iarba decat a reusit anul trecut, cand a ajuns in semifinale la Wimbledon. "Inseamna mult pentru mine sa joc la un turneu care a avut de-a lungul timpului atat de multe mari campioane. Imi place cu adevarat sa joc pe iarba. Este o suprafata rapida si se potriveste stilului meu de joc. Am avut un sezon fantastic pe iarba anul trecut si sper sa am mai mult succes in 2015", a afirmat jucatoarea romana.

Participarea la Aegon Classic Birmingham ar putea sa insemne o abordare diferita a sezonului pre-Wimbledon de catre Simona Halep fata de anul trecut.

In 2014, romanca a ajuns in finala la Roland Garros, apoi, in saptamana imediat urmatoare competitiei de pe zgura pariziana, ea a jucat pe iarba la 's-Hertogenbosch, turneu pe care il castigase cu un an inainte. In turul doi al competitiei olandeze, Halep a abandonat meciul cu germanca Annika Beck, locul 55 WTA, la scorul de 7-5, 2-3, din cauza unei accidentari.

In acest an, jucatoarea din Constanta va face probabil o pauza de intre Roland Garros (24 mai-6 iunie) si turneul de la Brimingham (15-21 iunie).