Simona Halep afirma, intr-un interviu acordat bloggerului Toma Nicolau, ca isi doreste foarte mult sa obtina un rezultat bun la Roland Garros deoarece, in acest caz, steagul Romaniei "va fi tot anul pe terenul central de acolo".

Simona HalepFoto: Hotnews

Intrebata cum s-a simtit cand a jucat pentru prima oara in strainatate, Simona Halep a raspuns, zambind: "A fost frumos si mi-a ramas in cap si acum".

"Eu cred ca e un lucru deosebit sa joci pentru tara ta. Atunci cand esti mic, iti doresti foarte mult sa castigi pentru tara. Si acum am acelasi sentiment. Cand joc FedCup sunt total schimbata fata de turneele individuale, imi doresc enorm de mult sa castig. Joc pentru cineva.

Cand joci in individual, joci pentru tine si pentru familia ta, pentru apropiati. La FedCup joci pentru ceva, joci pentru o tara. Acum programul s-a schimbat, timpurile s-au schimbat, sunt turnee saptamanal", a adaugat ea.

Despre decizia de a nu participa la meciul Romaniei cu Canada din FedCup

  • "Eu nu joc acum la FedCup pentru ca imi doresc foarte mult sa fiu pregatita pe zgura. Sunt foarte obosita acum ca sa mai schimb fusul orar si imi doresc asta tot pentru Romania, pentru ca, daca voi face rezultat bun la Roland Garros, steagul nostru va fi tot anul pe terenul central de acolo. Eu zilnic joc pentru Romania, acolo langa numele meu arata tara noastra. Intotdeauna m-am dus la FedCup, acum trebuie sa ma odihnesc si sa-mi vad limitele oarecum, pentru ca e dificil sa mergi inainte fara sa-ti dai seama de ceea ce faci. A fost decizia mea si fiecare o judeca cum gandeste".