Alina Cercel-Tecsor, capitanul nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, a anuntat, miercuri, jucatoarele pe care se va baza pentru meciul cu Canada. Pe lista oficiala se afla Irina-Camelia Begu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu si Raluca Olaru. Marea absenta: Simona Halep, informeaza FRT.

Fed CupFoto: fedcup.com

"Lipsa vreunei jucatoare din echipa, din diferite motive - accidentare sau pentru ca se afla intr-o etapa importanta in cariera ei - nu va schimba din spiritul și unitatea pe care am castigat-o impreuna. Generatia actuala de fete este una de exceptie; ele au reprezentat tara cu drag in numeroasele competitii de juniori (individuale si pe echipe) si au continuat sa o reprezinte cu cinste ridicandu-si valoarea si in competitia de Fed Cup. Aceste fete, asa cum au declarat in nenumarate randuri, vin sa reprezinte Romania cu sufletul si sunt mandra de ele" - Alina Cercel-Tecsor.

Intalnirea dintre Canada si Romania va avea loc in perioada 18-19 aprilie 2015, la "Arena Maurice Richard" din Montreal (Canada). Partida se va desfasura dupa sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele doua meciuri de simplu sunt programate sambata, 18 aprilie 2015, iar duminica, 19 aprilie 2015, se vor disputa celelalte doua meciuri de simplu si meciul de dublu.

Echipa care va castiga intalnirea va juca in turul I din Grupa Mondiala, iar echipa care va pierde va juca in prima runda din Grupa Mondiala II.

Echipa Romaniei

Irina Begu (24 de ani, 36 WTA – la simplu, 60 WTA – la dublu)

- a debutat in Fed Cup in 2010, in Portugalia

- prezenta in 10 intalniri

- a jucat 15 meciuri

- simplu (victorii/infrângeri) 4/3

- dublu (victorii/infrangeri) 6/2

Alexandra Dulgheru (25 de ani, 68 WTA – la simplu)

- a debutat in Fed Cup in 2010, in Portugalia

- prezenta in 8 intalniri

- a jucat 12 meciuri

- simplu (victorii/infrangeri) 4/3

- dublu (victorii/infrangeri) 1/4

Andreea Mitu (23 de ani, 107 WTA – la simplu, 215 WTA – la dublu)

- a facut parte din echipa de Fed Cup a Romaniei in 2013, in Israel

Raluca Olaru (26 de ani, 58 WTA – la dublu)

- a debutat in Fed Cup in 2007, in Bulgaria

- prezenta in 11 intalniri

- a jucat 14 meciuri

- simplu (victorii/infrangeri) 3/3

- dublu (victorii/infrangeri) 3/5.