Decizia Simonei Halep de a nu participa la meciul Romaniei cu Canada din Fed Cup (din deplasare) a fost amplu comentata, iar unul din cei care au criticat-o pe sportiva a fost Ilie Nastase. Raspunsul Simonei a fost unul clar: "Joc zilnic pentru Romania, asta scrie cand intru pe teren.

Simona HalepFoto: Hotnews

Ilie Nastase: "De ce nu joaca in Fed Cup? Eu m-as fi dus sa joc pentru tara mea".

"In primul rand, parerea mea si opinia mea este ca eu joc zilnic pentru Romania, tot timpul cand intru pe teren acolo scrie Romania, Halep. Cred ca asta este mult mai important pentru mine, pentru tara, am jucat intotdeauna cu mare drag la Fed Cup, cand am putut si cand s-a putut. Am fost si accidentata si tot am jucat anul trecut, am riscat foarte multe lucruri. Mi-am dorit mult sa joc Fed Cup intotdeauna" - Simona Halep pentru Digisport.

"Anul acesta este imposibil pentru ca programul nu imi permite, daca jucam in alta parte, in Europa, mai aproape, ma duceam cu mult drag. Acum este imposibil sa ma duc sa schimb din nou fusul orar, si-asa sunt obosita, vin dupa o perioada lunga in America, am venit acasa, sa plec iar in Canada si sa ma intorc este foarte, foarte greu. Fiecare isi da cu parerea, fiecare are parerea personala, tin sa spun doar ca joc pentru tara zilnic, nu joc doar la Fed Cup. Imi doresc sa castige fetele acolo si fara mine, au sanse, joaca bine, avem jucatoare foarte bune. O sa le tin pumnii si o sa le sustin de acasa" - Simona Halep.

Despre declaratia lui Ilie Nastase

"Nu stiu daca ma afecteaza sau nu, dar pe domnul Nastase il respect, ii respect toate rezultatele pe care le-a avut, ceea ce a fost si ceea ce este. Nu imi permit sa comentez despre ceea ce spune dansul, este opinia dumnealui si cum fiecare este liber sa isi spuna parerea eu accept orice" - Simona Halep.

Despre calificarea la JO

"Habar n-aveam ca sunt calificata la Olimpiada deja. Nu este in gandul meu asa ceva, sa joc pentru Fed Cup doar ca sa joc la Olimpiada, imi doresc sa joc la Olimpiada, dar daca sunt sanatoasa si apta sa fac acel turneu este greu, repet, pentru ca saptamanal avem turnee si nu stii ce se poate intampla, asa cum m-am mai accidentat de foarte multe ori, acum sunt bine si ma bucur pentru asta" - Simona Halep pentru Digisport.

Ce spune regulamentul

Regulamentul spune ca o jucatoare trebuie sa-si fi reprezentat tara in cel putin trei meciuri intr-un ciclu olimpic (2012-2016) pentru a putea participa la Jocurile Olimpice. De asemenea, trebuie sa fie intre primele trei clasate pentru tara sa si sa se afle in primele 50 de jucatoare ale lumii (in ierarhia WTA).