Clubul sportiv Pamira din Sibiu, detinut de Marius Vecerdea - finul si antrenorul de tenis al presedintelui Klaus Iohannis - cere Adunarii Generale a FR Tenis, din 28 aprilie, revocarea Comitetului Director al forului, pentru "management defectuos, promisiuni nerespectate si lipsa de transparenta", sustine Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Asociatia CSTC Pamira din Sibiu, in calitate de membru afiliat al Federatiei Romane de Tenis (FRT), prin reprezentantul legal, domnul Vecerdea Marius Daniel, in calitate de presedinte, supune aprobarii Adunarii Generale Ordinare a FRT, convocata de Comitetul Director al FRT in data de 28 Aprilie 2015, in conformitate cu Statutul FRT, Art 27, Alin 4, cererea de revocare a Comitetului Director al FRT", se precizeaza intr-un document existent la FRT.

Vecerdea considera ca "actiunile Comitetul Director al FRT nu reprezinta interesele tenisului romanesc, din urmatoarele motive: management defectuos, promisiuni nerespectate si lipsa de transparenta."

Marius Vecerdea, care este si antrenor de tenis, acuza conducerea forului prezidat de George Cosac ca apara doar interese personale si ca inceraca sa ofere functii si pozitii administrative in Comitetul Director, desi acestea sunt stabilite de Adunarea Generala de alegeri.

"Asociatia CSTC Pamira din Sibiu, prin reprezentantul ei legal, Marius Vecerdea, in calitate de presedinte, considera imperios necesara implementarea cat mai urgenta a unui Proiect National pentru tenisul romanesc, care sa contina o viziune, un plan si o strategie care sa serveasca interesele tenisului romanesc. Asociatia CSTC Pamira, prin Marius Vecerdea, a propus, in primul rand, membrilor Comitetului Director implementarea acestui Proiect, însa Comitetul Director a dat dovada de lipsa de interes pentru tenisul romanesc, iar prin actiunile lor au aratat ca apara doar interese personale, de imagine si mentinerea cu orice pret in functiile de conducere, incercand chiar sa ofere functii, pozitii administrative si chiar sa propuna spre negociere sume de bani pentru contracte de munca fictive sau chiar propuneri de negociere a unor functii administrative sau de conducere in Comitetul Director (care in mod normal sunt date de membri afiliati, prin Adunarea Generala de Alegeri!), toate la limita legalitatii", se mai arata in documentul citat.

Omul de afaceri sibian Marius Vecerdea este finul presedintelui Klaus Iohannis, in perioada in care era primar al Sibiului, Iohannis si sotia acestuia cununandu-i pe Vecerdea si pe sotia sa.

De asemenea, Marius Vecerdea este anternorul de tenis al lui Klaus Iohannis, inca de acum cativa ani, de cand actualul presedinte practica acest sport.

Vecerdea este proprietarul bazei sportive Pamira, aflata la iesirea din municipiul Sibiu, el fiind si director si organizator principal al turneului Sibiu Open Tenis, care se desfasoara în fiecare vara la baza Pamira.

Marius Vecerdea il antreneaza si pe Victor Cornea, un tanar tenismen sibian, cu care Iohannis a jucat prima partida de tenis dupa ce a aflat ca a fost ales presedinte al României.

Fostul tenismen George Cosac a fost ales, la 22 februarie 2013, in functia de presedinte al Federatiei Române de Tenis.

Din Comitetul Director mai fac parte cei patru vicepresedinti ai forului, fostii jucatori Adrian Marcu, Ionut Moldovan, Razvan Itu si Dinu Mircea Pescariu, tatal fostului tensimen Dinu Pescariu, precum si directorul Dan Popa.