Site-ul postului TV american ESPN analizeaza "Capitolul 2" al sezonului de tenis, desfasurat pe terenurile "hard" americane, in luna martie, ajungand la concluzia ca WTA are in acest moment doar doua jucatoare de elita "demne de incredere", Serena Williams si Simona Halep, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"WTA are două jucătoare de elită demne de încredere, liderul Serena şi numărul 3 Simona Halep. Maria Şarapova a câştigat fix două meciui în sezonul de primăvară (la Indian Wells, în martie), iar multe altele ce figurau cândva ca favorite de serviciu (Caroline Wozniacki, Ana Ivanovici, Sam Stosur, Angelique Kerber) au contat prea puţin. Doi capi de serie inferiori au jucat finalele: numărul 18 Jelena Jankovici, care a pierdut în faţa Simonei Halep la Indian Wells, şi numărul 12 Carla Suarez Navarro, care a fost mielul de sacrifciu pentru Serena la Miami", a scris sursa citată.

ESPN a caracterizat-o pe Simona Halep în cele zece concluzii pe care le-a tras după turneele ATP şi WTA de la Indian Wells şi Miami, estimând că românca este cea mai bună jucătoare care trebuie să câştige un Grand Slam. "Halep arată din ce în ce mai mult ca jucătoarea cea mai bună care trebuie să câştige un turneu important. Poţi să pui la îndoială înălţimea ei în jocul de astăzi - are numai 1,68 metri, dar nu inima ei şi constanţa. Iute ca un iepure şi pregătită să lupte până cade, Halep a câştigat Indian Wells şi a pierdut în faţa favoritei principale, Serena, în semifinale la Miami, în ceea ce pare să fi fost cel mai bun meci al anului din circuitul WTA. Aşteptaţi numai să intre pe zgură cu rezistenţa ei şi cu abilitatea ei de a contraataca. Nu e de mirare că ea atrage un impresionat capital de aplauze oriunde joacă", a notat espn.com.

Simona Halep, locul 3 WTA, a ratat calificarea în finala turneului de categorie Premier Mandatory Miami Open, după ce a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-2, 4-6, 7-5, de numărul 1 mondial, americanca Serena Williams, în semifinalele competiţiei. Cu aproape două săptămâni înainte, Halep câştigase turneul de la Indian Wells, din aceeaşi categorie.