Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat, sambata, la Aeroportul Henri Coanda, ca turneele de la Indian Wells si Miami i-au dat mai multa incredere in ea si spera ca pe viitor sa castige un titlu mai mare, subliniind si faptul ca numarul 1 mondial, Serena Williams, este un model pentru ea.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost o deplasare buna pentru mine, pentru interiorul meu, deoarece mi-a dat multa incredere, am castigat cel mai mare titlu din cariera. Sper ca in viitor sa castig si un titlu mai mare, dar momentan trebuie sa ma bucur, sa imi iau incredere pentru urmatoarele. Fiecare meci a fost special in felul lui. Si finala de la Indian Wells a fost, pentru ca am revenit. Ma bucur ca am putut sa joc bine si cu Serena", a declarat Halep, potrivit Mediafax.

Simona Halep a afirmat ca Serena Williams este un model pentru ea: "Nu as vrea sa o iau ca pe o rivalitate, ci ca sunt aproape de ea si asta imi da incredere ca sunt in top 3. Am avut meci contra ei. La inceput ea m-a cam plesnit cu niste lovituri foarte puternice, dar am ramas acolo si am luptat pana la final. Am invatat multe din meciul acesta, dar mi-a fost greu sa intru in teren in primul set. As fi putut sa iau mingea mai repede si sa o alerg mai mult. Am auzit ca a zis ca e fana mea. Pentru mine e un model si o respect pentru ce face. Niciun om nu e imposibil de invins, dar ea e cea mai buna, are o putere foarte mare, are feeling de campion".

Numarul 3 WTA va mai incerca sa joace si la dublu la cateva turnee, deoarece vrea sa progreseze cat mai mult: "O sa mai incerc la cateva turnee, pentru ca imi prinde bine sa mai am cateva meciuri. Exersez oficial in loc sa ma antrenez. Sper sa incep si eu sa progresez cat mai mult in tenis si incerc cat mai multe chestii".

Simona Halep este foarte multumita de colaborarea cu Victor Ionita, dar si de colaborarea cu antrenorul Darren Cahill la Miami si Indian Wells: "Colaborarea merge foarte bine, am o echipa tare buna si frumoasa, pozitiva si energica. Sunt foarte multumita de ei. Si antrenorul Darren Cahill m-a ajutat pe parcursul acestor doua turnee. Sunt foarte multumita ca am schimbat anul trecut", a adaugat sportiva din Constanta.

Ea a multumit fanilor romani care au sustinut-o la Indian Wells si Miami si a subliniat ca spera ca atunci cand se uita la meciurile ei, copiii sa vada doar lucrurile pozitive. "A fost un public deosebit, nu ma asteptam sa fie chiar asa de multi. Era ca si cum as fi jucat acasa, aici la Bucuresti. Chiar si contra americancelor a fost un public deosebit. Le multumesc pentru asta si e un lucru extraordinar ca pot veni oriunde ma duc eu pentru a ma sustine. E o responsabilitate pentru mine ca lumea se trezeste sa ma vada. Copiii sper sa ia doar lucrurile pozitive, nu cand iau racheta si dau cu ea de pamant, desi acelea sunt momente care trebuie sa fie", a mentionat Halep.

Simona Halep a revenit, sambata, in Romania, dupa ce a participat la turneele de la Indian Wells (unde a castigat titlul) si Miami (la care a fost eliminata in semifinale).