Simona Halep scrie, pe pagina sa Facebook, ca in ultimele patru saptamani si-a demonstrat ca poate ajunge din ce in ce mai departe daca nu abandoneaza jocul, amintind astfel de declaratia sa referitoare la meciul impotriva Ekaterinei Makarova din sferturile Australian Open, potrivit careia acela a fost momentul in care a decis sa nu mai renunte la lupta. Halep vorbeste si despre meciul din semifinalele turneului de la Miami impotriva Serenei Williams, afirmand ca nu a jucat cu gandul la scor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spune Simona Halep:

"In ultimele 4 saptamani, mi-am demonstrat ca, daca imi doresc destul de mult, daca nu renunt, daca nu abandonez jocul inainte sa-l termin, pot ajunge din ce in ce mai departe. Meciul de ieri cu Serena Williams nu a fost un meci jucat cu gandul la scor, ci unul jucat in cautarea acelui moment in care reusesc sa joc cel mai bun tenis al meu.

Am plecat de pe teren multumita ca am luptat pentru fiecare punct si constienta de faptul ca acest meci m-a imbogatit inca o data - ca toate celelalte jucate cu Serena pana acum. O respect mult inca de cand eram mica - si cu atat mai mult acum, cand, dupa atata timp, este inca numarul 1 in lume.

Le multumesc tuturor celor care au venit sa ma sustina, tuturor celor care au facut nopti albe sa ma urmareasca de acasa si tuturor celor care m-au incurajat sa ajung aici."

Parcursul Simonei Halep la Miami (turneu din categoria Premier Mandatory) s-a oprit in semifinale, faza a competitiei unde a fost invinsa de Serena Williams. Dupa un meci in care a avut puterea sa revina senzational in doua randuri (3-4 cu break in setul doi si 2-5 in decisiv), Halep a fost nevoita sa se recunoasca invinsa la capatul unei partide care a durat doua ore si opt minute.

Halep a castigat anul acesta titlurile de la Shenzen, Dubai si Indian Wells, acesta din urma fiind primul turneu Premier Mandatory din cariera sa.