Presa internationala a notat, vineri, dupa ce Simona Halep, locul 3 WTA, a fost invinsa de Serena Williams in semifinalele Miami Open, ca meciul dintre cele doua a fost epic, un test dur pentru americanca, si ca multi gandesc acum ca sportiva romana poate deveni marea rivala a liderului WTA, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dupa o lupta apriga, Williams se impune in fata lui Halep la Miami. Serena Williams a supravietuit unei riposte dure a Simonei Halep si a acces in finala. Williams s-a fortat din toate puterile pentru a o face KO pe Simona Halep in primul set al semifinalei lor de la Miami, dar Halep a determinat-o pe Williams sa joace trei seturi si a fost aproape sa-i administreze o infrangere. In cele din urma Williams a trecut de Halep, scor 6-2, 4-6, 7-5, obtinand a 20-a victorie consecutiva. Felul in care joaca i-a facut pe multi sa considere ca romanca poate fi marea rivala a lui Williams in anii urmatori. Ramane de vazut daca va fi asa, dar chiar si posibilitatea ca o jucatoare sa ameninte suprematia lui Williams este o veste pentru WTA, circuit in care Williams a doborat multe «pretendente la tron» in ultimii ani" - tennisnow.com.

"Duelul ar fi trebuit sa aiba loc luna trecuta in California, la Indian Wells. Dar in sfarsit seria de victorii a Serenei Williams a coincis cu cea a Simonei Halep, si a meritat asteptarea. Am asistat la lovitura dupa lovitura. A fost dictarea lui Williams impotriva indemanarii lui Halep in a dactilografia. Si Williams a reusit sa gaseasca solutii pentru a se impune" - New York Times.

"Comunitatea romana din Florida a facut tot ce a putut pentru a o impinge pe Simona Halep in finala de la Miami Open, scandand «Si-Mo-Na!» in tribune in timpul semifinalei de joi seara. A ajutat-o sa ajunga in al treilea set. Dar cand conta cel mai mult, in ultimele ghemuri, decisive, Serena Williams a fost prea puternica si a invins cu 6-2, 4-6, 7-5. Williams era motivata in mod special sa o invinga pe Halep, deoarece romanca era ultima persoana care a invins-o (6-0, 6-2, la Turneul Campioanelor, în noiembrie 2014), inainte ca sportiva americana sa reuseasca o serie de 19 victorii" - Miami Herald.

"Serena Williams pune capat parcursului Simonei Halep catre finala Miami Open" - tennisworldusa.org.

"Serena Williams in forta - Dupa un prim set usor, Serena Williams a trebuit sa se forteze pentru a o invinge pe Simona Halep, intr-o atmosfera electrizanta. Williams va avea acum posibilitatea de a castiga pentru a opta oara trofeul la Miami, sambata, in finala cu sportiva spaniola Carla Suarez Navarro, care, spre deosebire de Halep, nu a invins-o niciodata" - L'Equipe.

"Americanca si Simona Halep au oferit publicului din Miami un spectacol superb in semifinale. Si in ciuda rezistentei sale frumoase, romanca a fost invinsa de numarul unu mondial" - Le Figaro.

"Simona Halep i-a complicat viata Serenei Williams in semifinale" - EFE.

"Serena Williams a castigat un meci epic, Simona Halep invinsa la fotofinish. Spectacol mare in a doua semifinala a turneului, un meci foarte frumos" - tennisworlditalia.com".