Simona Halep, numarul 3 WTA, a castigat duminica seara turneul de la Indian Wells, cel mai important titlu din cariera sa, presa internationala notand ca romanca a aratat tenacitate si a fost spectaculoasa in finala cu Jelena Jankovici. "Halep a castigat cel mai important titlu la Indian Wells", a notat wtatennis.com, mentionand ca lucrurile nu aratau prea bine pentru romanca la inceputul finalei, dar constanteanca nu a renuntat si s-a impus in fata Jelenei Jankovici.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Halep castiga cel mai important titlu din cariera", a notat si site-ul oficial al competitiei. "Are logica faptul ca Simona Halep a trebuit sa joace trei seturi pentru a castiga primul ei titlu BNP Paribas Open. Trecand peste o aparenta accidentare la picior, un serviciu defectuos si o fosta campioana, Halep a revenit dupa ce a pierdut primul set si a invins-o pe castigatoarea din 2010, Jelena Jankovici, scor 2-6, 7-5, 6-4, cu o evolutie curajoasa", se mentioneaza pe site-ul bnpparibasopen.com, potrivit Mediafax.

BBC.com scrie ca Simona Halep a invins-o pe Jelena Jankovici "intr-o finala captivanta", iar cotidianul L'Equipe a notat ca Halep "a stiut sa profite de fragilitatea" Jelenei Jankovici dupa ce a fost condusa de aceasta cu 6-2, 5-4 si a obtinut cel mai important titlu din cariera. Jurnalul a mentionat ca Jankovici s-a lasat coplesita de emotii, desi conducea si Simona Halep avea probleme la piciorul drept. "Romanca, departe de cel mai bun nivel al sau pe durata a trei sferturi din finala, s-a ambitionat, strigand din ce in ce mai tare, si castigand ghemurile. O tenacitate care o va duce luni pe primul loc in ierarhia ᅡRaceᅡ", precizeaza L'Equipe.

"Halep, spectaculoasa in fata lui Jankovici", a notat tvasports.ca. "Simona Halep a revenit dupa un prim set dificil si a invins-o pe Jelena Jankovici in finala turneului de la Indian Wells", adauga sursa citata.

"Halep, campioana la Indian Wells", a titrat Mundo Deportivo, iar jurnalul Sport a notat ca Simona Halep a castigat turneul de la Indian Wells impunandu-se intr-o finala "lunga si intensa" cu Jelena Jankovici.

"Revenire a lui Halep, Jankovici k.o.", a notat Gazzetta dello Sport, in timp ce site-ul tenniscircus.com a intitulat articolul referitor la performanta sportivei romane: "Halep cucereste California". "Jankovici a pierdut finala dupa ce a avut posibilitatea sa o termine lejer in doua seturi. Un lucru este cert: frumoasa Jelena nu va dormi in aceasta noapte", noteaza tenniscircus.com.

"Maraton castigat de Simona Halep", a scris olimpiazzurra.com, iar livetennis.it a mentionat ca finala a fost "plina de emotii". "Simona Halep ii succede Flaviei Pennetta, este regina Indian Wells", a notat si cotidianul La Repubblica, citat de Mediafax.

Simona Halep, locul 3 WTA, a castigat, duminica, al 11-lea titlu din cariera, dar cel mai important, dupa ce s-a impus, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, in finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, in fata sportivei sarbe Jelena Jankovici, locul 18 WTA.