Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a ajuns in finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, dupa ce americanca Serena Williams, locul 1 WTA, s-a retras inaintea partidei directe, din semifinale, din cauza unei accidentari la genunchiul drept, a anuntat WTA.Adversara romancei va fi Jelena Jankovic, sarboaica invingand-o in cealalta semifinala pe Sabine Lisicki (Germania) cu 3-6, 6-3, 6-1.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona Halep va juca astfel a doua finala din cariera la o competitie Premier Mandatory, dupa ce a ajuns in ultimul act la editia de anul trecut a turneului de la Madrid. Un alt fapt de notat, este acela ca Simona Halep va fi primul roman care va juca o finala la Indian Wells.

Halep si Jankovici s-a mai intalnit de patru ori pana in prezent, iar romanca a castigat ultimele trei partide, toate meciurile lor disputandu-se in trei seturi. Ultima lor intalnire a avut loc in optimile de finala ale editiei 2014 a Australian Open, cand Halep a castigat cu scorul de 6-4, 2-6, 6-0. Tot sportiva din Constanta a castigat si meciul din sferturile de finala ale turneului de la Roma, din 2013, cu scorul de 4-6, 6-0, 7-5, precum si pe cel din turul intai al turneului de la Bruxelles, din 2012, cu scorul de 6-2, 3-6, 7-6 (3).

Singurul succes al jucatoarei sarbe in varsta de 30 de ani a fost inregistrat in 2010, in turul intai al US Open, scor 6-4, 4-6, 7-5.

Finala de la Indian Wells va avea loc duminica.

Calificarea in finala este recompensata la Indian Wells cu un premiu de 439.420 de dolari si 650 de puncte WTA. Invingatoarea va primi 900.400 de dolari si 1.000 de puncte WTA. La editia precedenta a turneului californian, Simona Halep a fost eliminata in semifinale.

Serena Williams a anuntat retragerea sa de la turneul de la Indian Wells pe contul personal de Twitter si Instagram

Sursa: Mediafax, WTA.