A treia victorie in trei seturi de la Indian Wells a amplificat interesul media prezente la turneul californian pentru Simona. Discuția de la conferința de presă a Simonei s-a concentrat pe câteva teme: reîntâlnirea cu Serena, parcursul de regularitate al româncei, care continuă să câștige meciuri chiar și în condițiile unor începuturi mai slabe, sau asemănările și deosebirile dintre parcursul Simonei de anul trecut de la IW, versus cel de anul acesta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rugată să detalieze ajustările tactice pe care le-a făcut după pierderea primului set, Simona și-a explicat, mai întâi, motivele nervilor din startul meciului cu Carla Suarez Navarro.

“Primul set a fost un pic ciudat, pentru că am avut emoții la început, iar ea s-a dus la 4-0 foarte repede. Apoi am revenit, dar n-am putut să închid setul într-un mod favorabil mie. După aceea mi-am schimbat tactica, mi-am propus să intru mai mult în teren, să îmi deschid unghiurile mai bine și să iau mingea mai repede. De asemenea, am vrut să o fac să alerge cât mai mult, pentru că știu că are o deplasare foarte bună pe teren. Am încercat să joc mult mai agresiv și să-mi închid punctele repede”.

De ce a fost atât de nervoasă la început? Și, mai important, ce spune că a învățat din cele două meciuri cu Serena Williams de anul trecut?

Citește, pe Treizecizero.ro, declarațiile complete ale Simonei Halep după calificarea în semifinalele Indian Wells și despre întâlnirea cu Serena Williams