Aveați nevoie de inspirație azi? Aflati cateva "povesti". Doi jucători și-au împărțit lovituri vreme de 6 ore și 42 de minute - al doilea cel mai lung meci din istoria tenisului. Un jucător de pe locul 344 în lume, care a câștigat două meciuri de câte 5 seturi pentru Elveția! Inutil, însă. Un jucător operat pe inimă la 21 de ani și care joacă tenis cu un pacemaker, a debutat pentru Elveția la 28 de ani. A pierdut. Sau a câștigat, de fapt?

Lacrimile lui Leo MayerFoto: treizecizero.ro

Povești cum numai în Cupa Davis mai sunt posibile.

Leo Mayer și Joao Souza, oamenii-maraton. Al doilea meci ca durată din istoria tenisului. La Buenos Aires, Argentina era condusă de Brazilia cu 2-1 după primele trei meciuri. Când au intrat pe teren Mayer și Souza, era 11:00 dimineața și nimic n-ar fi anunțat că există riscul ca jocurile de simplu ale ultimei zile să nu se termine până la lăsarea întunericului. Când au ieșit de pe teren cei doi, trecuseră șase ore și 42 de minute de la prima minge, ceea ce face din acest meci cel mai lung joc de simplu din istoria Cupei Davis și al doilea cel mai lung meci de tenis din istorie, depășit doar de maratonul istoric dintre Isner și Mahut.

Culmea, Joao Souza mai jucase cinci seturi și vineri, în primul meci de simplu, când a câștigat după fix cinci ore de joc și revenire de la 1-2 la seturi. Pe Leonardo Mayer îl știți, e omul care abia și-a potolit lacrimile după ce l-a scăpat din mână pe Roger Federer anul trecut, la Shanghai, în turul al doilea. A ratat atunci cinci mingi de meci, a fost întors, iar Federer s-a dus apoi și a câștigat turneul. Azi, Mayer era să pățească un scenariu și mai dramatic.

Citește continuarea articolului pe Treizecizero.ro