Presedintele Klaus Iohannis se afla, alaturi de sotia sa, in sala de la Sibiu unde se disputa meciul de dublu al echipei Romaniei impotriva echipei Israelului, in Cupa Davis.

Klaus si Carmen Iohannis, la meciul de Cupa DavisFoto: Agerpres

"In aceste zile, Sibiul, orasul meu natal, gazduieste cateva meciuri de tenis intre echipele Romaniei si Israelului, in cadrul Cupei Davis. Voi sustine echipa noastra, asistand la una dintre partide. Admir rigoarea si precizia pe care le presupune acest sport si ma bucur ca astfel voi putea sa fiu alaturi de reprezentantii Romaniei, la Sala Sporturilor 'Transilvania; din Sibiu. Mult succes lui Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecau si Florin Mergea!" scrisese vineri presedintele pe pagina sa de Facebook.

Echipa Romaniei conduce Israelul cu 2-0 dupa prima zi a intalnirii de Cupa Davis, dupa ce Adrian Ungur l-a invins cu 7-5, 6-3, 6-0 pe Bar Tzuf Botzer, iar Marius Copil a dispus de cel mai bun jucator al oaspetilor, Dudi Sela, cu 6-7 (3), 7-6 (3), 6-4, 6-2, in Sala Transilvania din Sibiu, in primul tur al competitiei, Grupa I valorica a zonei Europa-Africa.

Echipa care va castiga intalnirea va accede in turul al doilea din Grupa I, Zona Europa-Africa, iar echipa care va pierde va merge la barajul turului 1 al Grupei I, adversara fiind in ambele cazuri una dintre reprezentativele Sloveniei sau Slovaciei.