A castigat turneul de la Dubai, dar nu a luat parte la competitia de la Doha (acolo unde era ultima castigatoare). Simona Halep a explicat motivele pentru care a fost nevoita sa declare forfait. "Este pentru prima data cand am probleme la coaste. Am simtit dureri inaintea turneului de la Dubai", a precizat numarul trei din ierarhia WTA.

Simona HalepFoto: australianopen.com

Despre problemele de sanatate

"Sambata, inaintea turneului (n.r. - de la Dubai), am simtit o durere puternica la coaste in timp ce ma antrenam. Mi-a fost greu sa joc, dar am avut cateva zile libere si am inceput sa evoluez fara a fi la capacitate 100%. Apoi lucrurile au mers bine.Insa inca simt acea durere si cred ca e mai rau ca inainte, asa ca am decis sa ma opresc. Este pentru prima data cand am astfel de probleme", a declarat Simona Halep, potrivit menafn.com.

"Sunt foarte dezamagita (n.r. - ca rateaza turneul de la Doha). Este un turneu foarte important pentru mine, pentru ca aici am castigat primul meu titlu important. Acest turneu mi-a dat multa incredere. Intotdeauna este dificil cand trebuie sa te retragi din cauza unor dureri, este neplacut. Dar trebuie sa am grija de corpul meu si sa ma gandesc la urmatoarele turnee. Avem multe turnee, asa ca vreau doar sa iau lucrurile pozitive de saptamana trecuta. Am castigat si sunt fericita, deoarece este de asemenea un turneu important", a conchis Halep.

Aflata pe locul trei in lume, Simona Halep va lua parte la turneul de la Indian Wells (Premier Mandatory, va avea loc intre 11 si 22 martie 2015).

Istoria accidentarilor din 2014

In 2014, Simona Halep a fost nevoita sa se retraga de la mai multe turnee din cauza accidentarilor.

La Dubai, in 2014, a acuzat unele dureri la glezna si a abandonat in timpul meciului cu Alize Cornet. La doar o luna distanta, Simona a spus forfait turneului de la Miami din cauza unei infectii la o unghie (a fost ulterior operata).

In luna mai a lui 2014, Halep a suferit o accidentare la muschii abdominali (la turneul de la Roma), iar in luna iulie s-a accidentat inainte de Wimbledon (la s-Hertogenbosch).

Ultima accidentare suferita anul trecut a venit la Beijing, acolo unde Simona a avut probleme la coapsa dreapta. Desi se calificase in sferturi (urma sa o intalneasca pe Ana Ivanovic), Halep a fost nevoita sa se retraga.