​Novak Djokovic (numarul unu ATP), Lewis Hamilton (campion mondial in Formula 1) si Cristiano Ronaldo (castigator al Balonului de Aur) se afla printre cei nominalizati la sportivul anului. Castigatorul va fi anuntat pe 15 aprilie, cu ocazia Galei Laureus, de la Shanghai (China).

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe langa Nole, Lewis si Cristiano, pe lista se mai afla Renaud Lavillenie (Franta - detine recordul la saritura in inaltime), Marc Marquez (campion in MotoGP) si Rory McIlroy (jucator de golf).

Marele castigator va fi anuntat pe 15 aprilie, in cadrul Galei Laureus, de la Shanghai. Invingatorul va fi ales pe baza votului membrilor Academiei - printre acestia se numara si Nadia Comaneci si Ilie Nastase.

La categoria sportiva anului, sunt nominalizate Serena Williams (SUA) si Na Li (China) - ambele tenis, schioarele Tina Maze (Slovenia) si Marit Bjorgen (Norvegia), alaturi de atletele Valeria Adams (Noua Zeelanda) si Genzebe Dibaba (Etiopia).

La categoria "echipa anului" sunt nominalizate Germania (campioana mondiala la fotbal), echipa de Cupa Davis a Elvetiei, echipa de Formula 1 a celor de la Mercedes, Real Madrid si San Antonio Spurs.

Revelatia anului

Mario Cilic (Croatia - castigator la US Open), Mario Gotze (Bayern Munchen/ nationala Germaniei), Daniel Ricciardo (RedBull - Formula 1), americanca Mikaela Shiffrin (schi), columbianul James Rodriguez (Real Madrid), echipa de tenis a Elvetiei (a castigat Cupa Davis).